Academy Of Ancient Music

Biografie Academy Of Ancient Music
Bestellijst Academy Of Ancient Music

Biografie Academy Of Ancient Music

De Academy of Ancient Music (AAM) is een periode-instrument orkest gevestigd in Cambridge, opnieuw opgericht door klavecinist Christopher Hogwood in 1973 en vernoemd naar een originele organisatie van de 18e eeuw. De muzikanten spelen op zowel originele instrumenten of moderne kopieën van instrumenten uit de tijd van de muziek werd gecomponeerd. Zij over het algemeen spelen barokke en klassieke muziek, al hebben ze speelde ook enkele nieuwe composities voor barokorkest in de afgelopen jaren.

De oorspronkelijke Academy of Ancient Music is opgericht in Londen, Engeland in 1726 met het oog op het bestuderen en uitvoeren van 'oude' muziek - in eerste instantie gedefinieerd als alles wat bestaat minstens een eeuw eerder, maar die al snel uitgroeide tot componisten onder meer hedendaagse, met inbegrip van William Croft , Michael christelijke Festing , Maurice Greene , Bernard Gates , Giovanni Bononcini , Senesino , Nicola Haym , Francesco Geminiani , Pier Francesco Tosi , John Ernest Galliard , Charles Dieupart , Jean-Baptiste Loeillet en Giuseppe Riva . Händel was nooit lid, hoewel de maatschappij zou bestuderen en uit te voeren zijn muziek als hun eigen, en dat van andere componisten van de dag.

Bestuurders van de organisatie opgenomen Johann Christoph Pepusch (uit 1735 en later), Benjamin Kok en Samuel Arnold (uit 1789 en later).

 


Bestellijst van Academy Of Ancient Music

1 tot 2 van 2 gevonden resultaten

NaamTitelArtikelnr.MediumPrijs €Versch. 
Academy Of Ancient Music A festive baroque christmas V1876 CD 5,95  
Academy Of Ancient Music Concerto Grossi V3921 CD 29,95