Addison Road

Biografie Addison Road
Bestellijst Addison Road

Biografie Addison Road

Addison Road is een christelijk alternatief voor pop / rock- band uit Dallas , Texas .  De band werd getekend bij INO Records in 2007 en brachten ze hun titelloze debuutalbum, Addison Road , op 18 maart 2008. Hun songs "All That Matters" en "Vasthouden With You" was de negende en vijftiende meest gespeelde nummers op R & R tijdschrift Christian CHR chart voor 2008.

Jenny Chisolm ontmoette Ryan Simmons aan de Baylor University in Waco, TX. Ze begonnen liedjes te schrijven bij elkaar niet lang na de groep begonnen met het boeken van een paar optredens. Ryan speelde akoestische gitaar en Jenny zong. Het werd duidelijk dat ze een volledige band nodig, zodat ze ingeroepen een paar vrienden: Jay Henderson op drums, en een vriend van de kerk, Ryan Gregg, op lead gitaar (ook al is hij al was in een andere band genaamd Tribe-Amerika). Ze maakten een ruw lied 4 demo voor de nieuw gevormde "Jenny Chisolm Band."

In januari 2001 heeft de band verwierf een producer , Chuck Dennie van By The Tree , en nam een full-length album. Dit eerste onafhankelijke album heette niet wat je denkt. Ze kreeg vervolgens een andere vriend, Travis Lawrence, de band te sluiten als een bassist. In 2002, Ryan en Jenny waren getrouwd en verhuisden ze naar Dallas voor een full-time band te worden. Uiteindelijk veranderden ze hun naam in "Addison Road." Het was vernoemd naar een goede tech, die had een baby met de naam Addison. Ze vonden de naam Addison en zet weg aan het eind van het voor geen echte reden.

Later dat jaar kwamen ze naar buiten met een tweede indie album genaamd Breaking Prachtig. [3] Ze kreeg al snel een nieuwe drummer en begon toonaangevende aanbidding in Richardson First Baptist Church, die werd gevolgd door de band spelen in de voorkant van ongeveer 8000 jongeren in de zomer. Dat was de inspiratie voor hun volgende project indie, altijd van je gehouden EP, die werd uitgebracht in juni 2005. [4] Ze hebben hun laatste onafhankelijke album uitgebracht in juli 2006, getiteld Some Kind van Spark. [5]

In het voorjaar van 2009 heeft de band toerde met de Rock and Worship Road Show, samen met Jeremy Camp, MercyMe, Hawk Nelson, en Tenth Avenue North. Jenny Simmons was zwanger van haar eerste kindje en dus ook de groep zong slechts een song per show. Op 15 april 2009, Jenny bevallen van een gezonde baby girl Anniston Cate, in de thuisstad van de band van Dallas, TX.

In januari 2010, drummer Jeff Sutton verliet de band om zich te concentreren op het afronden van een hbo-opleiding die hij begon te werken aan jaren geleden. De overige bandleden op zoek zijn naar hun nieuwe drummer via YouTube.

 


Bestellijst van Addison Road

1 tot 2 van 2 gevonden resultaten

NaamTitelArtikelnr.MediumPrijs €Versch. 
Addison Road Addison Road CD43582 CD 9,90   2008
Addison Road Stories CD48422 CD 17,90   2010