American Bible Society

Biografie American Bible Society
Bestellijst American Bible Society

Biografie American Bible Society

De American Bible Society (ABS) is een interconfessionele, niet-confessionele, non-profit organisatie, opgericht in 1816 in New York City , die publiceert, distribueert en vertaalt de Bijbel en biedt leermiddelen en andere hulpmiddelen om mensen te helpen gaan met de Bijbel .

Het is waarschijnlijk het best bekend om zijn Goede Nieuws Vertaling van de Bijbel, met zijn eigentijdse en unieke volkstaal lijntekeningen van de Bijbel evenementen met een fragment van de tekst afgewisseld door het hele boek. De lijntekeningen werden gedaan door Annie Vallotton , een Zwitserse religieuze kunstenaar. Ook publiceert de hedendaagse Engels versie .

De gestelde missie van het ABS is om de bijbel ter beschikking van elke persoon in een taal en het formaat elk kan begrijpen en kunnen veroorloven, dus alle mensen kan zijn levensveranderende boodschap ervaring.

ABS heeft haar hoofdkantoor in New York City. Haar hoofdkantoor gebouw op 1865 Broadway herbergt een uitgebreide museum van religieuze kunst en een 45,000 volume verzameling van geschriften, waardoor het de grootste Bijbels Museum in het westelijk halfrond en de tweede grootste in de wereld achter de Vaticaanse.

De huidige voorzitter van de American Bible Society is Dr R. Lamar Vest , een minister in de Kerk van God (Cleveland, Tennessee) denominatie.


Bestellijst van American Bible Society

1 tot van gevonden resultaten

Geen items gevonden