Janne IJmker

Biografie Janne IJmker
Bestellijst Janne IJmker

Biografie Janne IJmker
Janne IJmker woont te Wapserveen. Haar e-mail adres is: janne.ijmker@procim.nl

Ze is geboren in 1962 in Tiendeveen, een plaats vlak bij Hoogeveen. Haar ouders verhuisden al snel naar Utrecht. Daar ging mijn vader les geven aan een technische school. Mijn jongste zus werd daar geboren.

Toen ze bijna zeven was verhuisden ze naar Houten en daar bracht daar de schooljaren door. Ze had een leuke schooltijd met gezellige vriendinnen en op de lagere school had ze altijd wel een vriendje waarover ze s´avonds in bed kon dromen.

Janne IJmker had in klas vier (nu groep zes) een meester die heel goed kon voorlezen, met echte stemmetjes erbij. Ze was dol op boeken die hij voorlas, zoals: `Ratje, een jongen van de straat´ en `Kruimeltje´. Als Janne IJmker thuis kwam mocht ze na het eten, bij haar vader op de leuning van de rookstoel, weer doorvertellen wat meester had voorgelezen.

Janne's eigen lievelingsboek uit die tijd is `Willem Wijcherts´ van W.G. van de Hulst. Dat heeft ze wel drie keer gelezen. Ze las vaak in bed, maar moest dan wel uitkijken voor voetstappen op de trap!

Nu houdt ze van de boeken van Els Pelgrom, Cynthia Voigt, Thea Beckman, Ida Vos, Paul Biegel, Carol Matas, Michael Dorris en C.S. Lewis. Maar ook `Bartje´ van Anne de Vries blijft ze heel mooi vinden. Daarnaast `Winterijs´ van Peter van Gestel, ook prachtig! Toch is het niet zo dat ze alle boeken van een schrijver mooi vind.

Haar eerste boek is `Mijn vriend Samuel´geschreven (2002). Het is uitgegeven bij Callenbach, net als de kerstbundel `In de greep van de bende´(2003) waarin ze een verhaal schreef met de titel: `De komst van Mi-jef´, Verder schreef ze het verhaal `De toverfluit´(2003). Dat wordt op dit moment als vervolgverhaal in de ZeGGuS afgedrukt. Ze hoopt dat het een boek wordt. Ze sprong een gat in de lucht, toen haar eerste boek in 2003 `Mijn vriend Samuel´ bekroond werd als `Beste christelijk kinderboek´ "Ik kreeg een prachtig beeldje, dat nu bij mij in de kamer staat en geld (500 euro)." Ook haar boek 'Verdwenen vaders'(2004) werd onderscheiden als 'Beste christelijke kinderboek'.

Ze is getrouwd met Pieter van den Berg en heeft vier kinderen en een pleegdochter die nu alleen nog een keer in de maand komt. De oudste is 18 en de jongste 11 jaar.

De laatste tijd is ze gek op drama. Ze speelt zelf bij een groep die iets wil met bijbelse verhalen, ze op een andere manier weergeven. Verder leidt ze een jeugddramagroep van de jeugdkerk waarbij zij betrokken is.
Ze hou heel veel van vertellen, maar sinds ze geen juf meer is komt het daar niet zo vaak meer van.

Janne IJmker schreef een paar korte verhalen, onder andere voor het kinderblad. Haar laatste jeugdboek, De toverfluit, verscheen verscheen september 2005. De derde druk is reeds verschenen. Janne IJmker heeft op het Letterfestival in Doorn op 17 maart 2007 de Publieksprijs voor het Christelijke boek 2007 uitgereikt gekregen voor het boek Achtendertig nachten. Achtendertig nachten is haar eerste roman voor volwassenen.


Bestellijst van Janne IJmker

1 tot 5 van 5 gevonden resultaten

NaamTitelArtikelnr.MediumPrijs €Versch. 
Janne IJmker Achtendertig nachten luisterboek 9789086260133 Boek 17,95    
Janne IJmker 9783765519963 Boek 3,99    
Janne IJmker De toverfluit 9789085430100 Boek 7,95   2005
Janne IJmker Kerstverhalen voor volwassenen (1) 9789023930587 E-book 1,99   2012
Janne IJmker Wij hadden het leven lief 9789491583704 Boek 10,00