Jojanneke Nijsse-Schouwstra

Biografie Jojanneke Nijsse-Schouwstra
Bestellijst Jojanneke Nijsse-Schouwstra

Biografie Jojanneke Nijsse-Schouwstra
Jojanneke Nijsse-Schouwstra werd geboren op 13 juli 1972 in Lopik en bracht haar jeugd door in Krimpen a/d IJssel. Ze heeft na het behalen van haar havo-diploma de Pabo-opleiding aan De Driestar in Gouda afgerond.

Om meer te leren over hoe kinderen denken en over wat je moet doen als er problemen zijn op school, is ze verder gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Leiden, met als specialisatie orthopedagogiek. Daarna heeft ze met veel plezier enige tijd in deeltijd gewerkt voor het BGS in Ridderkerk. In de tussentijd heeft ze van 1993 tot 2000 meegewerkt aan de kinderrubriek in de 'Paulus', het zendingsblad van de Gereformeerde Gemeenten. Vanaf 1997 maakt ze deel uit van de Mivo-commissie -12 van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten, waarvoor ze regelmatig vertellingen en werkboekjes voor kinderclubs schrijft.

Jojanneke is getrouwd met Gert-Jan en samen hebben ze drie kinderen: Marjolein, Hannah en Tim.

De aanleiding voor het schrijven van haar eerste boek De zwerftocht van rabbi Salomon was het lezen van de levensbeschrijving die Christiaan Salomon Duytsch zelf heeft gemaakt. Zijn geschiedenis is enorm boeiend, maar de achttiende-eeuwse schrijfstijl is in vergelijking met de huidige schrijfstijlen wel wat moeilijk en langdradig. Daarom leek het haar zinvol om zijn verhaal opnieuw te vertellen, maar dan in een begrijpelijker vorm. Verschenen titel: De zwerftocht van Rabbi Salomon (2004)

Adresgegevens:
Jojanneke Nijsse-Schouwstra
Koningin Julianaweg 114
5684 VJ Best


Bestellijst van Jojanneke Nijsse-Schouwstra

1 tot van gevonden resultaten

Geen items gevonden