Miriam Adeney

Biografie Miriam Adeney
Bestellijst Miriam Adeney

Biografie Miriam Adeney

Hoewel Miriam Adeney groeide op in Oregon, bracht ze twee jaar jeugd op het eiland Tinian, waar haar vader de dokter had de leiding van de Verenigde Naties leprozerie, die alle geserveerd van Micronesië.

Ze heeft een doctoraat in de antropologie, heeft gewerkt op vijf continenten. Sinds 2002 heeft ze geleerd korte cursussen in Indonesië, Maleisië, Thailand, Myanmar, de Filippijnen, Singapore, Guatemala, Costa Rica, Peru, Ecuador, Brazilië, Spanje, Marokko en Canada.

Dr Adeney is de auteur van vier boeken en meer dan 150 artikelen. Door middel van schrijvers 'instituten die ze voert in verschillende landen, helpt ze de plaatselijke auteurs maken bijbels evenwichtige, cultureel gecontextualiseerd manuscripten voor verschillende media. Ze is lid van de raad van Christianity Today International en Media Associates International .

De 2008-09 voorzitter van de American Society of Missiologie , Dr Adeney spreekt over mondiale vraagstukken op vele seminaries en christelijke hogescholen in Noord-Amerika. Ze doet ook culturele oriëntatie voor diverse zendingsorganisaties.

Getrouwd, zij is de moeder van drie zonen, en is een lid van de Seattle University Presbyterian Church .

 


Bestellijst van Miriam Adeney

1 tot van gevonden resultaten

Geen items gevonden