Tania Aebi

Biografie Tania Aebi
Bestellijst Tania Aebi

Biografie Tania Aebi

Tania Aebi (geboren op 7 oktober 1966) is een Amerikaanse zeiler . Ze voltooide een solo-zeiltocht van de wereld in een 26 meter lange zeilboot tussen de leeftijden van 18 en 21. Ondanks de vele uitdagingen, ze bereikt haar doel en bleek haar vader dat ze iets kon voltooien.

Aebi vertelt het verhaal van haar reis in haar boek Maiden Voyage. Het boek is een verhaal van tiener angst, zelfontdekking en avontuur. Aebi's verhaal is ongewoon want ze was slecht voorbereid op haar reis, maar de overhand door gezond verstand en doorzettingsvermogen.

Aebi had praktisch geen zeil-of navigatie-ervaring toen ze vertrok op haar reis, op 28 mei 1985. Aebi niet over een GPS -ontvanger, omdat het GPS-systeem was niet in werking dan. In plaats daarvan, Aebi had een sextant voor de astronomische navigatie en een radio richtingzoeker . Ze had geen proefvaart haar boot en werd geplaagd door fabricagefouten die gemakkelijk had kunnen worden gecorrigeerd voor het vertrek.

Ze voltooide de omzeiling van Varuna, een Contessa 26 . Haar aankomst terug in New York City op 6 november 1987  na een koude november transit over de Atlantische Oceaan werd nationaal ingeluid door de media.

Tarzoon, de kat die meer dan de helft van de wereld rondgereisd met haar overleefde meer dan 20 jaar en stierf vredig in zijn slaap vlak voordat ze werd aan een nieuwe reis te ondernemen met haar twee tiener zonen. Zij en haar zoons zeilde een nieuw verworven stalen monohull in het Caribisch gebied en Zuid-Pacific in 2008. Ze worden verhandeld uit met de jongens 'vader, haar ex-man Olivier, in Papeete, Tahiti. Olivier en zijn zonen zetten hun varen passage uit daar.

In 2005 Tania Aebi publiceerde haar tweede boek, ik rond ben geweest.

Tania Aebi schrijft columns voor diverse zeilen en cruisen tijdschriften. Ze woont in Korinthe , Vermont .


Bestellijst van Tania Aebi

1 tot 2 van 2 gevonden resultaten

NaamTitelArtikelnr.MediumPrijs €Versch. 
Tania Aebi Dubbelspel 9789460411342 E-book 12,99   2011
Tania Aebi Solo 9789064105173 E-book 6,99   2011