Wim Adriaansen

Biografie Wim Adriaansen
Bestellijst Wim Adriaansen

Biografie Wim Adriaansen

Wim Adriaansen in Huijbergen geboren (1937) was meer dan vijftig jaar instructeur zweefvliegen. Zijn boek over de markante vlieger en schrijver, die letterlijk vleugels heeft gegeven aan het woord.

Hij debuteerde in 1965 met een boek over de sport in de luchtvaart. Hij is auteur en redacteur van een aantal leerboeken over de theorie en de praktijk van het vliegen. Daarnaast publiceerde hij over de historie van de luchtvaart. Hij was voorzitter van de afdeling Zweefvliegen en later hoofdbestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart.

Biograaf Wim Adriaansen is zeker vijf jaar met het boek bezig geweest. Hij begon eraan na beëindiging van zijn maatschappelijke loopbaan. Adriaansen volgde aan het Moller Lyceum in Bergen op Zoom de opleiding HBS-b, vervulde zijn militaire dienst in Breda in de Trip van Zoutlandtkazerne, studeerde economie in Rotterdam, promoveerde op het onderwerp "Overheid en multinationale onderneming", werkte bij Philips Roosendaal, vervolgens twintig jaar op het ministerie van Economische Zaken in Den Haag en daarna als organisatie-adviseur.
Na zijn 65e stortte hij zich op het leven van Viruly. Sinds enige jaren woont Wim Adriaansen in Breda. "Met veel plezier. Ik ben nog iedere dag bezig de stad te ontdekken." Dit jaar schreef Wim Adriaansen overigens ook nog een biografie van de luchtvaartpionier Willem Hendrik Schukking

 


Bestellijst van Wim Adriaansen

1 tot 1 van 1 gevonden resultaten

NaamTitelArtikelnr.MediumPrijs €Versch. 
Wim Adriaansen Jons Viruly 1905-1986, vlieger en schrijver 9789059942233 Boek 29,95   2008