Inleiding tot de Bijbel

Auteur: J.N. Darby

Inleiding tot de Bijbel
 
Prijs: € 2,00
Uitgever:Uit Het Woord der Waarheid
Medium:Boek
Code:2228000205
 145 pag.
 Paperback
NUR:000 - Non books algemeen
Trefwoorden:Bijbelse geschiedenis, Naslagwerken
Leverbaarheid:12 - 15 dagen

Lees verder...BESTELFORMULIER

Bestelformulier "Inleiding tot de Bijbel"
Bent u een Nieuwe klant of een Bestaande klant
Nieuwe klant
Indien u een nieuwe klant bij Postorderboekhandel bent vul dan hieronder uw gegevens in.
Aanhef
Voorletters
Achternaam
Bedrijfsnaam (Indien van toepassing)
Adres
Nr.
Postcode
Plaats
Land
Telefoonnummer
E-mail adres
Giro- of bankrekeningnummer
Ik wil de algemene nieuwsbrief van Postorderboekhandel ontvangen
Bestaande klant
Indien u al eerder een bestelling bij Postorderboekhandel heeft geplaatst kunt u door het ingeven van uw klantnummer en postcode snel een bestelling plaatsen.
Klantnummer
Postcode
Klantnummer vergeten?
Deze kunt u opvragen via de klantenservice.

Ja, stuur mij: exempla(a)r(en) van het Boek "Inleiding tot de Bijbel".

Ik betaal per iDeal (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). De bestelling wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. iDeal is hét betaalsysteem als u gebruikt maakt van Internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING Bank, Rabobank, SNS Bank en Triodos bank.
iDeal logo
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 3,95 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling. Ik krijg een e-mail met daarin de werkelijke verzendkosten. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Alleen voor bedrijven, instellingen, kerken en scholen: Bestelling op rekening, uw gegevens worden gecontroleerd (+ € 3,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten)
Afwijkend afleveradres
Ja, ik wil een afwijkend afleveradres invoeren (LET OP: Dit geldt voor alle bestellingen!).


Eventuele opmerkingen: (Het plaatsen van een opmerking hieronder vertraagt uw bestelling)
  

Voor levering van Inleiding tot de Bijbel van J.N. Darby naar een adres buiten Nederland of België bereken wij het laagst mogelijke TNT Post tarief aan u door.
U krijgt een aparte bevestiging voor al uw bestellingen. Alle bestellingen binnen 60 minuten na uw eerste bestelling worden in één keer uitgevoerd en daarvoor betaalt u dus ook maar één keer de bijdrage in de verzendkosten. Heeft u meer tijd nodig dan 60 minuten dan kunt u dit in het commentaarscherm vermelden. We kunnen daar dan rekening mee houden.
Voor uw andere bestellingen hoeft u alleen nog maar uw klantnummer en uw postcode in te voeren.
Bent u op zoek naar andere boeken? Bij Postorderboekhandel bent u op het juiste adres!

BESCHRIJVING

Beschrijving Inleiding tot de Bijbel van J.N. Darby:

De wereldgeschiedenis, die zich afspeelt in ruimte en tijd, is in feite een "tussenzin" tussen de eeuwigheid die achter ons ligt en de eeuwigheid die voor ons ligt. Wat is het doel ervan? De Bijbel geeft ons Gods antwoord hierop en laat ons zien hoe alles uitloopt op de verheerlijking van God en van Zijn Christus.

De eerste en de tweede mens, Gods regering. Zijn soevereine genade, de wet, de beloften, de profetie: dat zijn enkele van de beginselen die ten grondslag liggen aan de goddelijke openbaring. Daarna gaat Darby uitvoerig in op Genesis 1 tot 11 en op "de schat van grote beginselen"die deze eerste hoofdstukken van de Bijbel bevatten. En verder op Gods wegen met Israël, die beginnen met de roeping van Abraham, en op de typologische betekenis van deze wegen voor de gemeente, tot op de komst van Christus.

Dat is het grote keerpunt, het centrale moment in de geschiedenis van Israël en van de wereld. Christus is de beloofde Messias, de Zoon van David, maar ook de Zoon des mensen, het zaad van de vrouw, en bovenal de Zoon van God, God te prijzen tot in eeuwigheid! Verder is Hij ook de ware Dienstknecht, de grote Profeet en de lang verwachte Verlosser. Zijn komst in het vlees, Zijn verwerping, kruisiging, opstanding en verheerlijking vormen de vervulling van de joodse schaduwendienst en tegelijkertijd de grondslag van een nieuw bestel, het christendom, zoals dat in het Nieuwe Testament geopenbaard wordt.

Naast een schets van de inhoud van het N.T. geeft Darby ons een beknopt overzicht van de nieuwtestamentische boeken - zoals hij dat bij de behandeling van het O.T. ook van de oudtestamentische boeken doet. Het laatste Bijbelboek toont ons de hervatting van Gods directe regering over de aarde en is een passende afsluiting van de canon van het geïnspireerde Woord van God.Boek van de maand: Dwars door de Duisternis van Johan van Breugel.

RECENSIES

Voor Inleiding tot de Bijbel zijn nog geen recensies aanwezig. Vul hiertoe het formulier hieronder volledig in.

Plaats recensie over Inleiding tot de Bijbel van J.N. Darby

Voeg uw eigen recensie toe.
Wilt u Inleiding tot de Bijbel aanbevelen aan anderen?
(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Om misbruik te voorkomen moet u een geldig emailadres opgeven en wordt uw IP-adres opgeslagen.
Naam:
E-mail:
Recensie:
Verificatie:*
 

MAIL A FRIEND

Beveel Inleiding tot de Bijbel van J.N. Darby aan iemand anders aan

(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Uw naam:*
Uw e-mailadres:*
Naam ontvanger:*
E-mailadres ontvanger:*
Bericht:*
Verificatiecode:*
  (alle velden zijn verplicht)

DISCUSSIE OP FACEBOOK