Haar naam was Sarah

Auteur: Tatiana de Rosnay

Haar naam was Sarah
  
Prijs: € 19,99
Uitgever:Video Film Express, Houten
Medium:DVD
Code:3266311
 19 x 14 x 1 cm / 220 gram
 DVD-box
Druk:1e druk 2011
NUR:054 - Speelfilm (dvd)
Trefwoorden:Frankrijk, Jodenvervolging, Tweede Wereldoorlog, Razzia, Journalist, Speelfilm, Boekverfilming, Parijs
Leeftijdscategorie:Volwassenen
Leverbaarheid:Uitverkocht - Niet meer leverbaar
Bekijk ook: Haar naam was Sarah - Tatiana de Rosnay (Boek)
Haar naam was Sarah - Tatiana de Rosnay (E-book)
Haar naam was Sarah - Tatiana de Rosnay (Boek)


De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Miche

Lees verder...

Uw browser kan geen multimedia tonen. Download Firefox voor gegarandeerde weergave.BESCHRIJVING

Beschrijving Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay:

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong. Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven, en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie.

Haar naam was Sarah is de ontroerende verfilming van de bestseller van Tatiana de Rosnay over het grote drama dat zich in Parijs voltrok.

 Boek van de maand: Dwars door de Duisternis van Johan van Breugel.

TRACKLIST

Er is geen tracklist aanwezig voor Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay.

RECENSIES

"De dramatische invulling van het verhaal is echter van hoog niveau. De ruim 800.000 kopers van het boek kunnen met een gerust hart de bioscopen betreden."
Bron: Film1, /www.film1.nl

Filmmaker Gilles Paquet-Brenner volgt het verhaal van Sarah vanuit twee perspectieven. Naast de gebeurtenissen in de jaren '40 laat hij ons ook kennis maken met de nieuwsgierige tweetalige journaliste Julia Armond (Kristin Scott Thomas) die haar tanden in de tragische gebeurtenis zet voor een tijdschriftartikel. Ze is verbaasd dat de Parijse jongeren niet eens weten wat zich in de oorlog in hun eigen stad heeft afgespeeld. Julia stuit bij haar research op het verhaal van de jonge Sarah en besluit uit te zoeken wat er van haar geworden is. Ondertussen heeft haar gezin een verhuizing ingezet, nota bene naar het huis waar Sarah tot haar arrestatie woonde.

Solide dramatische verdiepingDat alle lijntjes bij elkaar komen is op het oog wellicht het zwakste element van de plot van Haar naam was Sarah. De link tussen Julia en Sarah ligt er namelijk in alle opzichten dik bovenop. Toch doet deze voorspelbaarheid opmerkelijk weinig afbreuk aan de impact die Paquet-Brenner weet over te brengen. Het verhaaltje lijkt ondergeschikt gemaakt aan een solide dramatische verdieping ervan. Want ook al hangt dit oorlogsdrama van toevalligheden en evidente parallellen aan elkaar, de filmmaker mocht het inkleuren met een goed uitgewerkte scenariobewerking. Dit heeft bovendien geleid tot indringende vertolkingen van vrijwel de gehele cast. Hierbij doet de jonge Mayance nauwelijks onder voor de oude rot Scott-Thomas, die wel vaker een mondje Frans spreekt.

Paquet-Brenner heeft weinig concessies moeten doen en bedient zich niet van vals sentiment. De scène waarin Sarah van haar moeder wordt gescheiden zou in de handen van menig Hollywood-regisseur zijn vervallen tot pathetisch melodramatische toestanden. Directer dan dit wordt de bruutheid en genadeloosheid van rassenhaat niet en het gedwongen afscheid gaat door merg en been. Daar staat tegenover dat de filmmaker soms zichtbaar twijfelt aan de accenten die hij in zijn zesde speelfilm wilde leggen. Dit wordt met name duidelijk bij de wel heel vlotte, doch amusante speurtocht die het personage van Scott Thomas opzet om er achter te komen waar Sarah en haar eventuele nakomelingen zijn gebleven.

Haar naam was Sarah is erin geslaagd een ongebruikelijk scala aan invalshoeken te verenigen tot een krachtige eenheid, waarbij je hooguit wat te vitten kunt hebben op de enigszins onhandig getimede tempowisselingen. Het einde doet wat afgeraffeld aan, wat het gevolg kan zijn van een overijverige montage. De dramatische invulling van het verhaal is echter van hoog niveau. De ruim 800.000 kopers van het boek kunnen met een gerust hart de bioscopen betreden.

Voor Haar naam was Sarah zijn nog geen recensies aanwezig. Vul hiertoe het formulier hieronder volledig in.

Plaats recensie over Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay

Voeg uw eigen recensie toe.
Wilt u Haar naam was Sarah aanbevelen aan anderen?
(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Om misbruik te voorkomen moet u een geldig emailadres opgeven en wordt uw IP-adres opgeslagen.
Naam:
E-mail:
Recensie:
Verificatie:*
 

MAIL A FRIEND

Beveel Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay aan iemand anders aan

(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Uw naam:*
Uw e-mailadres:*
Naam ontvanger:*
E-mailadres ontvanger:*
Bericht:*
Verificatiecode:*
  (alle velden zijn verplicht)

DISCUSSIE OP FACEBOOK