Calvijn

Biografie

Auteur: Bernard Cottret

Calvijn
  
Prijs: € 9,95
Uitgever:Uitgeverij Kok, Kampen
Medium:Boek
EAN:9789043507370
ISBN:9043507377 / 90-435-0737-7
 24 x 16 x 5 cm / 425 pag. / 939 gram
 Ingenaaid
Druk:1e druk 2005
NUR:700 - Theologie algemeen
Trefwoorden:Calvijn, BiografieŽn, Reformatie, Theologie, Johannes Calvijn, Polemiseren, Servet, Katholicisme, Calvijnjaar, Protestanten
Leeftijdscategorie:Volwassenen
Leverbaarheid:Uitverkocht


De historicus Bernard Cottret tekent Calvijn in deze boeiende en menselijke biografie als de bescheiden man met een ijzeren wil, die aan de wieg stond van een nieuw type mens.

Lees verder...BESCHRIJVING

Beschrijving Calvijn van Bernard Cottret:

De historicus Bernard Cottret tekent Calvijn in deze boeiende en menselijke biografie als de bescheiden man met een ijzeren wil, die aan de wieg stond van een nieuw type mens. Hij geeft een scherp beeld van de reformator tegen de kerkelijke, culturele en filosofische achtergrond van zijn tijd. Daarmee krijgen wij een 'Calvijn in beweging' te zien. Het werk toont ons op een zeer knappe wijze de wortels van het calvinisme. Het wordt beschouwd als de beste levensbeschrijving van Johannes Calvijn op dit moment. Het boek verscheen reeds in diverse vertalingen.

Calvijn, omstreeks 1533 gewonnen voor de Reformatie, publiceert al spoedig hét theologische hoofdwerk van de gereformeerde kerkhervorming: de Institutie. Zowel in Straatsburg als in Genève, waar hij uiteindelijk zal blijven, laat de jonge schrijver zien dat hij voortreffelijk kan organiseren. Maar zijn strenge eisen roepen al heel spoedig verzet, vijandigheid en wrok op. Want deze Calvijn is een man van tegenstellingen. Hij schrikt er niet voor terug om heftig te polemiseren - Servet, een van zijn tegenstanders, sterft op de brandstapel - en wil tegelijkertijd een evangelische katholiciteit in het leven roepen; nog altijd een actueel streven. De hervormer wordt overtuigend neergezet als een bewaarder van het zuivere geloof, die even heftig de grootste openheid als de hardste intolerantie in praktijk brengt.

Bernard Cottret is de oprichter van de afdeling Letteren en Talen aan de Universiteit van Versailles-Saint-Quentin. Hij is de auteur van verschillende werken over het Franse protestantisme, de geschiedenis van Engeland en het politieke en godsdienstige leven van de voorbije eeuwen.

 Boek van de maand: Dwars door de Duisternis van Johan van Breugel.

RECENSIES

Voor Calvijn zijn nog geen recensies aanwezig. Vul hiertoe het formulier hieronder volledig in.

Plaats recensie over Calvijn van Bernard Cottret

Voeg uw eigen recensie toe.
Wilt u Calvijn aanbevelen aan anderen?
(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Om misbruik te voorkomen moet u een geldig emailadres opgeven en wordt uw IP-adres opgeslagen.
Naam:
E-mail:
Recensie:
Verificatie:*
 

MAIL A FRIEND

Beveel Calvijn van Bernard Cottret aan iemand anders aan

(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Uw naam:*
Uw e-mailadres:*
Naam ontvanger:*
E-mailadres ontvanger:*
Bericht:*
Verificatiecode:*
  (alle velden zijn verplicht)

DISCUSSIE OP FACEBOOK