Barmhartigheid en gerechtigheid

handboek diaconiewetenschap

Auteurs: Drs. Esther van der Panne, Ploni Robbers-van Berkel, Drs. Lútzen Miedema, Herman Noordegraaf, Drs. Hub Crijns en Drs. Wielie Elhorst

Barmhartigheid en gerechtigheid
  
Prijs: € 47,99
Uitgever:Uitgeverij Kok, Kampen
Medium:Boek
EAN:9789043509275
ISBN:9043509272 / 90-435-0927-2
 25 x 17 x 4 cm / 444 pag. / 888 gram
 Gebonden
Druk:1e druk 2004 / 2e druk 2005
NUR:700 - Theologie algemeen
Trefwoorden:Handboek Diaconie, Werken van barmhartigheid, Barmhartigheid, Diaconie
Leeftijdscategorie:Volwassenen
Leverbaarheid:Kan langer duren


Handboek met betrekking tot de achtergronden van diaconaal denken en handelen.

Lees verder...BESTELFORMULIER

Bestelformulier "Barmhartigheid en gerechtigheid"
Bent u een Nieuwe klant of een Bestaande klant
Nieuwe klant
Indien u een nieuwe klant bij Postorderboekhandel bent vul dan hieronder uw gegevens in.
Aanhef
Voorletters
Achternaam
Bedrijfsnaam (Indien van toepassing)
Adres
Nr.
Postcode
Plaats
Land
Telefoonnummer
E-mail adres
Giro- of bankrekeningnummer
Ik wil de algemene nieuwsbrief van Postorderboekhandel ontvangen
Bestaande klant
Indien u al eerder een bestelling bij Postorderboekhandel heeft geplaatst kunt u door het ingeven van uw klantnummer en postcode snel een bestelling plaatsen.
Klantnummer
Postcode
Klantnummer vergeten?
Deze kunt u opvragen via de klantenservice.

Ja, stuur mij: exempla(a)r(en) van het Boek "Barmhartigheid en gerechtigheid".

Ik betaal per iDeal (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). De bestelling wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. iDeal is hét betaalsysteem als u gebruikt maakt van Internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING Bank, Rabobank, SNS Bank en Triodos bank.
iDeal logo
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 3,95 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling. Ik krijg een e-mail met daarin de werkelijke verzendkosten. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Alleen voor bedrijven, instellingen, kerken en scholen: Bestelling op rekening, uw gegevens worden gecontroleerd (+ € 3,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten)
Afwijkend afleveradres
Ja, ik wil een afwijkend afleveradres invoeren (LET OP: Dit geldt voor alle bestellingen!).


Eventuele opmerkingen: (Het plaatsen van een opmerking hieronder vertraagt uw bestelling)
  

Voor levering van Barmhartigheid en gerechtigheid van Drs. Esther van der Panne naar een adres buiten Nederland of België bereken wij het laagst mogelijke TNT Post tarief aan u door.
U krijgt een aparte bevestiging voor al uw bestellingen. Alle bestellingen binnen 60 minuten na uw eerste bestelling worden in één keer uitgevoerd en daarvoor betaalt u dus ook maar één keer de bijdrage in de verzendkosten. Heeft u meer tijd nodig dan 60 minuten dan kunt u dit in het commentaarscherm vermelden. We kunnen daar dan rekening mee houden.
Voor uw andere bestellingen hoeft u alleen nog maar uw klantnummer en uw postcode in te voeren.
Bent u op zoek naar andere boeken? Bij Postorderboekhandel bent u op het juiste adres!

BESCHRIJVING

Beschrijving Barmhartigheid en gerechtigheid van Drs. Esther van der Panne:

Al enige tijd was er op het terrein van de diaconie geen actueel studieboek meer verkrijgbaar. Daarom hebben de oecumenische Diaconale Studiekring en landelijk bureau DISK het initiatief genomen om tot een nieuw breed oecumenisch georiënteerd handboek te komen.

Meer dan veertig auteurs diepen in het boek de achtergronden van diaconaal denken en handelen uit. Het handboek opent met concrete voorbeelden die werken van barmhartigheid tot thema hebben en maakt daarna ruimte voor wetenschappelijke reflectie.

Diaconie: doen en denken

Interessant is dat het handboek opent met concrete voorbeelden die de werken van barmhartigheid tot thema hebben. Als achtste werk van barmhartigheid is door de redactie 'vrede stichten' toegevoegd. Deze leidraad tekent de kern van het boek: diaconie verknoopt barmhartigheid en gerechtigheid. Tegelijk komen uit deze praktijkbeschrijving een aantal vragen voor de wetenschappelijk reflectie, die de leidraad voor het verdere boek hebben gevormd. De meer dan veertig auteurs diepen in dit boek de achtergronden van diaconaal denken en handelen uit. Het boek geeft aandacht aan de plek die diaconie inneemt in de diverse kerkelijke stromingen. De kijkjes in de geschiedenis vinden plaats door één persoon of beweging in beeld te brengen, die vernieuwend is geweest voor de diaconale praktijk. Het eerste deel rond af met een verkenning hoe andere grote levensbeschouwelijke stromingen over diaconie denken en handelen.

De hedendaagse theorievorming rond diaconie vormt het tweede deel van het boek. Gestart wordt met verkenningen rond diaconaal handelen in de wereld en dit hoofdstuk wordt door Andries Baart besloten. Bert Hoedemaker besluit het hoofdstuk over de grondvragen van een diaconale ecclesiologie, waarin hij de verbinding tussen diaconaat en getuigenis centraal zet. Vervolgens wordt een verkenning gemaakt van diaconie temidden van andere kerkelijke werkvelden. Deze verkenning stelt dat "een kerk zonder diaconie geen kerk is", en tegelijk dat "diaconie zonder kerk geen diaconie is". De theorievorming wordt besloten met twee artikelen, waarin herbronning van het diaconale denken aangereikt wordt door hernieuwd bijbels-exegetisch onderzoek, zowel in het Oude Testament of de Tenach als in het Nieuwe Testament. Deze verkenningen door Lútzen Miedema rond het werk van Klaus Müller over de Tenach en Anton Houtepen rond het werk van John Collins over de betekenis van het woord diaconie reiken nieuwe fundamenten aan, die hun doorwerking zullen hebben in ecclesiologie en theologie. Ook de praktijk van diaconie zal hierdoor beïnvloed gaan worden. In het slothoofdstuk maakt de redactie de balans op en reikt vragen aan voor de ontwikkeling van een meer samenhangende diaconiewetenschap.

De redactie bestaat uit drs. Hub Crijns, drs. Wielie Elhorst (redactiesecretaris), Ploni Robbers-van Berkel, drs. Lútzen Miedema, dr. Herman Noordegraaf, dr. Sake Stoppels en drs. Herman van Well. De eindredactie werd gedaan door drs. Esther van der Panne. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Kok te Kampen samen met landelijk bureau DISK.Boek van de maand: Bijbel in gewone taal van Diverse Auteurs.

RECENSIES

Voor Barmhartigheid en gerechtigheid zijn nog geen recensies aanwezig. Vul hiertoe het formulier hieronder volledig in.

Plaats recensie over Barmhartigheid en gerechtigheid van Drs. Esther van der Panne

Voeg uw eigen recensie toe.
Wilt u Barmhartigheid en gerechtigheid aanbevelen aan anderen?
(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Om misbruik te voorkomen moet u een geldig emailadres opgeven en wordt uw IP-adres opgeslagen.
Naam:
E-mail:
Recensie:
Verificatie:*
 

MAIL A FRIEND

Beveel Barmhartigheid en gerechtigheid van Drs. Esther van der Panne aan iemand anders aan

(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Uw naam:*
Uw e-mailadres:*
Naam ontvanger:*
E-mailadres ontvanger:*
Bericht:*
Verificatiecode:*
  (alle velden zijn verplicht)

DISCUSSIE OP FACEBOOK