Handboek van de reformatie

Auteur: Huib Noordzij

Handboek van de reformatie
 
Prijs: € 25,00
Uitgever:Uitgeverij Kok, Kampen
Medium:Boek
EAN:9789043515375
NUR:704 - Kerk- en dogmengeschiedenis
Leverbaarheid:12 - 15 dagen
Bekijk ook: Handboek van de Reformatie - Huib Noordzij (E-book)

Lees verder...BESTELFORMULIER

Bestelformulier "Handboek van de reformatie"
Bent u een Nieuwe klant of een Bestaande klant
Nieuwe klant
Indien u een nieuwe klant bij Postorderboekhandel bent vul dan hieronder uw gegevens in.
Aanhef
Voorletters
Achternaam
Bedrijfsnaam (Indien van toepassing)
Adres
Nr.
Postcode
Plaats
Land
Telefoonnummer
E-mail adres
Giro- of bankrekeningnummer
Ik wil de algemene nieuwsbrief van Postorderboekhandel ontvangen
Bestaande klant
Indien u al eerder een bestelling bij Postorderboekhandel heeft geplaatst kunt u door het ingeven van uw klantnummer en postcode snel een bestelling plaatsen.
Klantnummer
Postcode
Klantnummer vergeten?
Deze kunt u opvragen via de klantenservice.

Ja, stuur mij: exempla(a)r(en) van het Boek "Handboek van de reformatie".

Ik betaal per iDeal (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). De bestelling wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. iDeal is hét betaalsysteem als u gebruikt maakt van Internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING Bank, Rabobank, SNS Bank en Triodos bank.
iDeal logo
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 3,95 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling. Ik krijg een e-mail met daarin de werkelijke verzendkosten. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Alleen voor bedrijven, instellingen, kerken en scholen: Bestelling op rekening, uw gegevens worden gecontroleerd (+ € 3,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten)
Afwijkend afleveradres
Ja, ik wil een afwijkend afleveradres invoeren (LET OP: Dit geldt voor alle bestellingen!).


Eventuele opmerkingen: (Het plaatsen van een opmerking hieronder vertraagt uw bestelling)
  

Voor levering van Handboek van de reformatie van Huib Noordzij naar een adres buiten Nederland of België bereken wij het laagst mogelijke TNT Post tarief aan u door.
U krijgt een aparte bevestiging voor al uw bestellingen. Alle bestellingen binnen 60 minuten na uw eerste bestelling worden in één keer uitgevoerd en daarvoor betaalt u dus ook maar één keer de bijdrage in de verzendkosten. Heeft u meer tijd nodig dan 60 minuten dan kunt u dit in het commentaarscherm vermelden. We kunnen daar dan rekening mee houden.
Voor uw andere bestellingen hoeft u alleen nog maar uw klantnummer en uw postcode in te voeren.
Bent u op zoek naar andere boeken? Bij Postorderboekhandel bent u op het juiste adres!

BESCHRIJVING

Beschrijving Handboek van de reformatie van Huib Noordzij:

Over de reformatie in de Noordelijke Nederlanden bestaat een woud aan boeken en deelstudies. Maar niet eerder verscheen een handboek waarin dit keerpunt in de geschiedenis van ons land en zijn kerken overzichtelijk wordt gepresenteerd; het Handboek van de Reformatie is daarom een unieke uitgave. Het handboek beschrijft zorgvuldig allerlei aspecten van de reformatie in ons land. Het bestaat uit drie delen: Het eerste deel geeft een chronologisch overzicht van het verloop van de Reformatie in Nederland. Nederland als eenheidsstaat bestond toen nog niet. In elk gewest of provincie voltrok zich een eigen proces van kerkhervorming. Nooit helemaal los van wat elders gebeurde, maar toch met een eigen geschiedenis. Het tweede deel behandelt thematische onderwerpen die alles te maken hebben met het kerkelijk lveen. Daarin komen zaken aan de orde als de kerkenraad, kerkelijke tucht, diaconie, kerkdiensten, onderwijs, de verhouding tussen kerk en overheid en nog een aantal andere onderwerpen. Het derde deel gaat over christelijke godsdienstige richtingen die werden gedoogd. Naast de publieke gereformeerde kerk, bestonden remonstrantse, doopsgezinde, lutherse en rooms-katholieke gemeenten die in meerdere of mindere mate oogluikend werden geduld. Van veel kerkelijke gebruiken en gewoonten in onze tijd wordt het ontstaan in dit boek uitgelegd. Tevens bevat dit boek veel verhalen over personen die bij de Reformatie in ons land een belangrijke rol hebben gespeeld. Huib Noordzij schreef eerder enkele publicaties over de geschiedenis van de Reformatie en weet als liefhebber van de kerkgeschiedenis deze op zeer toegankelijke wijze te vertellen. Daardoor is zijn boek voor een breed, zowel binnen-als buitenkerlijk publiek aantrekkelijk. 'Handboek van de Reformatie is een goed boek, bedoeld voor een breed publiek. Het geeft een heel mooi overzicht van de Nederlandse kerkhervomgin in de zestiende eeuw' - Prof. dr. H.J. Selderhuis 'Een prestatie die zonder meer respect afdwingt' - Prof. dr. W. van 't SpijkerBoek van de maand: Hacker van Ted Dekker.

RECENSIES

Voor Handboek van de reformatie zijn nog geen recensies aanwezig. Vul hiertoe het formulier hieronder volledig in.

Plaats recensie over Handboek van de reformatie van Huib Noordzij

Voeg uw eigen recensie toe.
Wilt u Handboek van de reformatie aanbevelen aan anderen?
(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Om misbruik te voorkomen moet u een geldig emailadres opgeven en wordt uw IP-adres opgeslagen.
Naam:
E-mail:
Recensie:
Verificatie:*
 

MAIL A FRIEND

Beveel Handboek van de reformatie van Huib Noordzij aan iemand anders aan

(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Uw naam:*
Uw e-mailadres:*
Naam ontvanger:*
E-mailadres ontvanger:*
Bericht:*
Verificatiecode:*
  (alle velden zijn verplicht)

DISCUSSIE OP FACEBOOK