Nostalgiereeks set

Pakket met drie titels!

Auteurs: Anne de Vries, Cissy van Marxveldt en Cor Bruijn

Nostalgiereeks set
  
Prijs: € 30,30
Uitgever:Uitgeverij Kok, Kampen
Medium:Boek
EAN:9789043517904
 19 x 13 x 10 cm / 1282 gram
 Gebonden
NUR:344 - Streek- en familieromans
Trefwoorden:Historische fictie, Bundel
Leeftijdscategorie:Jongeren
Serie:Nostalgiereeks
Leverbaarheid:Uitverkocht - Niet meer leverbaar


De HBS tijd van Joop ter Heul: Heerlijk jeugdsentiment over een bakvis met een gouden hart! Wie heeft er niet ooit kennisgemaakt met de boeken over de legendarische Joop ter Heul?

Lees verder...BESCHRIJVING

Beschrijving Nostalgiereeks set van Anne de Vries:

De HBS tijd van Joop ter Heul: Heerlijk jeugdsentiment over een bakvis met een gouden hart! Wie heeft er niet ooit kennisgemaakt met de boeken over de legendarische Joop ter Heul? Wie kent niet de streken die ze uithaalt met haar vriendinnen op school tijdens haar HBS-tijd, haar pogingen om zich aan het waakzame oog van haar vader te onttrekken, haar nuffige oudere zus Julie, die zich verlooft met een van Joops leraren…
Samen met haar vriendinnen verzet de vrijgevochten heldin zich tegen leraressen en ouders die vinden dat meisjes zich netjes moeten gedragen.

Sil de strandjutter: Terschelling rond 1900. Sil Droeviger woont met zijn vrouw Jaakje en zijn zonen in een simpele boerderij en leeft een pover leven. Wanneer Jaakje een dood meisje baart, weten ze dat ze nooit meer een kind zullen krijgen. Maar tijdens een zware storm weet Sil een jong meisje te redden terwijl de moeder verdrinkt. Sil neemt het kind mee naar huis en besluit het met Jaakje op te voeden als was het zijn eigen dochter. Hij noemt haar dan ook naar zijn overleden kindje, Lobke.
De komst van Lobke leidt tot grote onrust bij de gemeenschap. Maar ook binnen het gezin zorgt de opgroeiende Lobke voor de nodige emoties…
Het boek geeft een prachtige beschrijving van het leven op het eiland aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Als boek een bestseller en als tv-serie mateloos populair.

Bartje: Wie kent niet het dromerige Drentse jongetje en zijn strijd met de vaak onbegrijpelijke grotemensenwereld? Het is geen toeval dat deze creatie van Anne de Vries nu reeds al 75 jaar lezers boeit en vertedert. Want Bartje is niet zomaar een jongetje uit een landarbeidersgezin. Met zijn scherpe observatievermogen weet hij zijn medemensen al heel vroeg te peilen, en ook de troost die hij vindt in de schoonheid van de natuur is nu wellicht herkenbaarder dan ooit. Bartje is een mens met zwakheden, maar sterk genoeg om ze onder ogen te zien. Dit boek is een prachtig relaas over het leven van een eenvoudig jongetje, dat onder moeilijke omstandigheden opgroeit. Maar het dromen heeft hij gelukkig niet afgeleerd.
Anne de Vries schetst in Bartje met zijn eenvoudige en natuurlijke verteltrant een treffend beeld van het vroegwijze jongetje uit een Drents landarbeidersgezin.
Bartje - ‘ik bid niet veur brune bonen’ - is een nationale verschijning geworden en viert in 2010 zijn 75e verjaardag.Boek van de maand: Mosterdzaadjes van Erika Van Nes.

RECENSIES

Voor Nostalgiereeks set zijn nog geen recensies aanwezig. Vul hiertoe het formulier hieronder volledig in.

Plaats recensie over Nostalgiereeks set van Anne de Vries

Voeg uw eigen recensie toe.
Wilt u Nostalgiereeks set aanbevelen aan anderen?
(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Om misbruik te voorkomen moet u een geldig emailadres opgeven en wordt uw IP-adres opgeslagen.
Naam:
E-mail:
Recensie:
Verificatie:*
 

MAIL A FRIEND

Beveel Nostalgiereeks set van Anne de Vries aan iemand anders aan

(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Uw naam:*
Uw e-mailadres:*
Naam ontvanger:*
E-mailadres ontvanger:*
Bericht:*
Verificatiecode:*
  (alle velden zijn verplicht)

DISCUSSIE OP FACEBOOK