Mens is niet alleen

Auteur: Abraham Joshua Heschel

Mens is niet alleen
 
Prijs: € 29,99
Uitgever:Uitgeverij Kok, Kampen
Medium:Boek
EAN:9789043518932
 Ingenaaid
NUR:700 - Theologie algemeen
Leverbaarheid:12 - 15 dagen

Lees verder...BESTELFORMULIER

Bestelformulier "Mens is niet alleen"
Bent u een Nieuwe klant of een Bestaande klant
Nieuwe klant
Indien u een nieuwe klant bij Postorderboekhandel bent vul dan hieronder uw gegevens in.
Aanhef
Voorletters
Achternaam
Bedrijfsnaam (Indien van toepassing)
Adres
Nr.
Postcode
Plaats
Land
Telefoonnummer
E-mail adres
Giro- of bankrekeningnummer
Ik wil de algemene nieuwsbrief van Postorderboekhandel ontvangen
Bestaande klant
Indien u al eerder een bestelling bij Postorderboekhandel heeft geplaatst kunt u door het ingeven van uw klantnummer en postcode snel een bestelling plaatsen.
Klantnummer
Postcode
Klantnummer vergeten?
Deze kunt u opvragen via de klantenservice.

Ja, stuur mij: exempla(a)r(en) van het Boek "Mens is niet alleen".

Ik betaal per iDeal (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). De bestelling wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. iDeal is hét betaalsysteem als u gebruikt maakt van Internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING Bank, Rabobank, SNS Bank en Triodos bank.
iDeal logo
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 3,95 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling. Ik krijg een e-mail met daarin de werkelijke verzendkosten. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Alleen voor bedrijven, instellingen, kerken en scholen: Bestelling op rekening, uw gegevens worden gecontroleerd (+ € 3,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten)
Afwijkend afleveradres
Ja, ik wil een afwijkend afleveradres invoeren (LET OP: Dit geldt voor alle bestellingen!).


Eventuele opmerkingen: (Het plaatsen van een opmerking hieronder vertraagt uw bestelling)
  

Voor levering van Mens is niet alleen van Abraham Joshua Heschel naar een adres buiten Nederland of België bereken wij het laagst mogelijke TNT Post tarief aan u door.
U krijgt een aparte bevestiging voor al uw bestellingen. Alle bestellingen binnen 60 minuten na uw eerste bestelling worden in één keer uitgevoerd en daarvoor betaalt u dus ook maar één keer de bijdrage in de verzendkosten. Heeft u meer tijd nodig dan 60 minuten dan kunt u dit in het commentaarscherm vermelden. We kunnen daar dan rekening mee houden.
Voor uw andere bestellingen hoeft u alleen nog maar uw klantnummer en uw postcode in te voeren.
Bent u op zoek naar andere boeken? Bij Postorderboekhandel bent u op het juiste adres!

BESCHRIJVING

Beschrijving Mens is niet alleen van Abraham Joshua Heschel:

Na 60 jaar eindelijk een Nederlandse vertaling van Abraham Joshua Heschels meesterwerk Man is not alone De mens is niet alleen van Abraham Joshua Heschel. Het is een prachtig geschreven, inspirerend boek over hoe de mens Gods aanwezigheid ervaart en hoe God de mens roept, uitdaagt en nabijkomt. Puttend uit Bijbelse en Joodse bronnen beschrijft Heschel een spiritualiteit die de grenzen van de geïnstitutionaliseerde religies verre overstijgt. Hij weet de beperkingen van het menselijk denken haarfijn te traceren en schetst een magnifiek uitzicht op Gods wereld, het onuitsprekelijk mysterie van zijn liefde en zijn behoefte aan de mens. Meesterwerk van Joodse mystiek Er zijn vele geloofsbelijdenissen maar er is maar één universeel geloof. Een minimum aan geloofsbelijdenis en een maximum aan geloof vormen de ideale synthese. Daarvoor kiest Heschel de joodse insteek: God verschilt radicaal van de mens! Heschel beschrijft hoe de mens niettemin God zou kunnen ervaren. Een terugkerend thema daarbij is de totale verbazing die de mens overvalt in de zeldzame en kortstondige aanwezigheid van het goddelijk Mysterie. En als het goed is houdt de religie die verwondering gaande in plaats van deze in een geloofsbelijdenis te laten stollen. Heschel gaat in op de vraag hoe de mens van verbazing tot verering kan komen. Hij koppelt die vraag aan de zin van het bestaan, aan het wezen van de mens en aan diens behoeften. Tenslotte gaat hij in op het diepe verlangen van de mens naar een spiritueel bestaan en biedt hij hem een model voor zo'n leven. Dat dit meesterwerk pas nu in Nederlandse vertaling verschijnt komt mede door de weerbarstigheid van de tekst, waarin filosofische diepzinnigheid en mystieke sensitiviteit hand in hand gaan. 'Heschel lezen alleen al geeft mij het bevrijdende gevoel dat ik er mag zijn zoals ik ben.' - Henri Nouwen Abraham Joshua Heschel Na zijn vlucht uit Warschau naar Amerika groeide Heschel (1907-1972) uit tot een van de invloedrijkste Joodse denkers over mystiek en ethiek. Hij schrijft van zichzelf: 'Ik ben een stuk brandhout, gerukt uit het vuur waarin mijn volk verbrandde...'Boek van de maand: Hacker van Ted Dekker.

RECENSIES

Voor Mens is niet alleen zijn nog geen recensies aanwezig. Vul hiertoe het formulier hieronder volledig in.

Plaats recensie over Mens is niet alleen van Abraham Joshua Heschel

Voeg uw eigen recensie toe.
Wilt u Mens is niet alleen aanbevelen aan anderen?
(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Om misbruik te voorkomen moet u een geldig emailadres opgeven en wordt uw IP-adres opgeslagen.
Naam:
E-mail:
Recensie:
Verificatie:*
 

MAIL A FRIEND

Beveel Mens is niet alleen van Abraham Joshua Heschel aan iemand anders aan

(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Uw naam:*
Uw e-mailadres:*
Naam ontvanger:*
E-mailadres ontvanger:*
Bericht:*
Verificatiecode:*
  (alle velden zijn verplicht)

DISCUSSIE OP FACEBOOK