Mijn wereld Bijbel: De Nieuwe Bijbelvertaling; Hand- en schoolbijbel

Schooleditie NBV

Auteur: Diverse Auteurs

Mijn wereld Bijbel: De Nieuwe Bijbelvertaling; Hand- en schoolbijbel
 
Prijs: € 34,95
Uitgever:NBG, Heerenveen
Medium:Boek
EAN:9789061268659
ISBN:9061268656 / 90-6126-865-6
 18 x 12 x 3 cm / 1764 pag. / 700 gram
 Gebonden
Druk:1e druk 2005
NUR:701 - Bijbels
Trefwoorden:Nieuwe Bijbelvertaling, Full colour, Themakaternen, Witsnede, Twee kleurendruk, Harde band, Inleidingen
Leeftijdscategorie:Jongeren
Leverbaarheid:Leverbaar


Dit is een NBV-bijbel verschenen speciaal voor jongeren van de middelbare school en voor jongeren die de basisschool verlaten.

Lees verder...BESTELFORMULIER

Bestelformulier "Mijn wereld Bijbel: De Nieuwe Bijbelvertaling; Hand-..."
Bent u een Nieuwe klant of een Bestaande klant
Nieuwe klant
Indien u een nieuwe klant bij Postorderboekhandel bent vul dan hieronder uw gegevens in.
Aanhef
Voorletters
Achternaam
Bedrijfsnaam (Indien van toepassing)
Adres
Nr.
Postcode
Plaats
Land
Telefoonnummer
E-mail adres
Giro- of bankrekeningnummer
Ik wil de algemene nieuwsbrief van Postorderboekhandel ontvangen
Bestaande klant
Indien u al eerder een bestelling bij Postorderboekhandel heeft geplaatst kunt u door het ingeven van uw klantnummer en postcode snel een bestelling plaatsen.
Klantnummer
Postcode
Klantnummer vergeten?
Deze kunt u opvragen via de klantenservice.

Ja, stuur mij: exempla(a)r(en) van het Boek "Mijn wereld Bijbel: De Nieuwe Bijbelvertaling; Hand- en schoolbijbel".

Ik betaal per iDeal (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). De bestelling wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. iDeal is hét betaalsysteem als u gebruikt maakt van Internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING Bank, Rabobank, SNS Bank en Triodos bank.
iDeal logo
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 3,95 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling. Ik krijg een e-mail met daarin de werkelijke verzendkosten. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Alleen voor bedrijven, instellingen, kerken en scholen: Bestelling op rekening, uw gegevens worden gecontroleerd (+ € 3,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten)
Afwijkend afleveradres
Ja, ik wil een afwijkend afleveradres invoeren (LET OP: Dit geldt voor alle bestellingen!).


Eventuele opmerkingen: (Het plaatsen van een opmerking hieronder vertraagt uw bestelling)
  

Voor levering van Mijn wereld Bijbel: De Nieuwe Bijbelvertaling; Hand-... van Diverse Auteurs naar een adres buiten Nederland of België bereken wij het laagst mogelijke TNT Post tarief aan u door.
U krijgt een aparte bevestiging voor al uw bestellingen. Alle bestellingen binnen 60 minuten na uw eerste bestelling worden in één keer uitgevoerd en daarvoor betaalt u dus ook maar één keer de bijdrage in de verzendkosten. Heeft u meer tijd nodig dan 60 minuten dan kunt u dit in het commentaarscherm vermelden. We kunnen daar dan rekening mee houden.
Voor uw andere bestellingen hoeft u alleen nog maar uw klantnummer en uw postcode in te voeren.
Bent u op zoek naar andere boeken? Bij Postorderboekhandel bent u op het juiste adres!

BESCHRIJVING

Beschrijving Mijn wereld Bijbel: De Nieuwe Bijbelvertaling; Hand- en schoolbijbel van Diverse Auteurs:

Dit is een NBV-bijbel verschenen speciaal voor jongeren van de middelbare school en voor jongeren die de basisschool verlaten. De editie, die als titel ‘Mijn wereld Bijbel’ kreeg, geeft naast bijbeltekst ook culturele informatie en achtergronden bij de drie godsdiensten die verhalen uit de bijbel in de eigen traditie hebben opgenomen.

De educatieve uitgeverij Kwintessens NZV Uitgevers en uitgeverij NBG richten zich met deze uitgave van ‘Mijn wereld Bijbel' op de doelgroep van 12 tot en met 14 jaar. De initiatiefnemers hopen dat de interreligieuze editie onder meer via afscheidscadeaus op scholen en in kerken zijn weg vindt naar de jeugd toe.

Centraal in Mijn wereld Bijbel staat de bijbeltekst van De Nieuwe Bijbelvertaling. In speciale katernen geeft Mijn wereld Bijbel achtergronden bij de cultuur waarin de bijbel is geschreven en handige zoektips. De uitgave laat zien hoe de bijbel een rol speelt tot vandaag de dag toe, bij allerlei uitingen in de westerse cultuur. Denk bijvoorbeeld aan een register van bijbelse figuren of de thematische leeswijzer met verwijzingen naar bijbelverhalen over herkenbare persoonlijke en maatschappelijke thema’s zoals verdriet, geluk en leiderschap. De uitgave noemt daarbij allerlei voorbeelden; van Rembrandt tot de Matthäus Passion en van de filmcyclus ‘In de ban van de ring’ tot de populaire thriller ‘Da Vinci Code’.

Mijn wereld Bijbel laat verder zien hoe de drie monotheïstische godsdiensten zich verhouden ten opzichte van elkaar. "De drie godsdiensten kennen wezenlijke verschillen", stelt de uitgave, maar religieuze elementen komen op een eigen wijze in de verschillende godsdiensten voor, zoals ‘feesten’, ‘rustdag’, ‘gebedshuis’ en ook bijbelse personen, zoals Abraham.

Er is niet één juiste manier van bijbellezen, aldus de schrijvers van de achtergrondinformatie. "Je kunt daar je eigen weg in zoeken, vanuit jouw verhaal en jouw vragen. Als je de teksten gaat lezen en er met anderen over praat, ontdek je wat ze voor jou betekenen in jouw wereld."

De inleiding eindigt met een wens. "Wij hopen dat je door het lezen van deze bijbel God mag ontmoeten, en je door hem gezien mag weten op je levensweg."

Deze uitgave in De Nieuwe Bijbelvertaling is gedrukt in twee kleuren en bevat inleidingen op de canonieke bijbelboeken.

De kleurenkaternen (zowel voorin als achterin 12 pagina’s) heeft als inhoud: personalia, tijdslijn bijbel (jodendom, christendom, islam), globale informatie over de drie godsdiensten (culturele achtergrond, personen, feesten), cultuurdocument, geloofsdocument, bijbelse tijd, register op levensonderwerpen en levenssituaties, bijbel in film, muziek en kunst, spreekwoorden en een top 10 van gebeurtenissen.Boek van de maand: Dwars door de Duisternis van Johan van Breugel.

RECENSIES

Aukje Vader schreef op 17-07-2007:
Note: (we hopen dat je door deze bijbel God mag ontmoeten en je door HEM gezien mag worden) Dit is een nieuwe benadering over God, waarom wordt die nu hier weer gekarakteriseerd als een Hem? Wij zijn toch nu wel een stapje verder? Ik heb deze bijbel nog niet gelezen, maar in de inleiding lees ik dat de God weer als mannelijk wordt gezien, waarom?

Plaats recensie over Mijn wereld Bijbel: De Nieuwe Bijbelvertaling; Hand- en schoolbijbel van Diverse Auteurs

Voeg uw eigen recensie toe.
Wilt u Mijn wereld Bijbel: De Nieuwe Bijbelvertaling; Hand- en schoolbijbel aanbevelen aan anderen?
(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Om misbruik te voorkomen moet u een geldig emailadres opgeven en wordt uw IP-adres opgeslagen.
Naam:
E-mail:
Recensie:
Verificatie:*
 

MAIL A FRIEND

Beveel Mijn wereld Bijbel: De Nieuwe Bijbelvertaling; Hand- en schoolbijbel van Diverse Auteurs aan iemand anders aan

(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Uw naam:*
Uw e-mailadres:*
Naam ontvanger:*
E-mailadres ontvanger:*
Bericht:*
Verificatiecode:*
  (alle velden zijn verplicht)

DISCUSSIE OP FACEBOOK