De Bijbel voor jullie

Auteur: J.H. Mulder-van Haeringen

De Bijbel voor jullie
 
Prijs: ca. € 29,95
Uitgever:Uitgeverij Medema, Vaassen
Medium:Boek
EAN:9789063533885
ISBN:9063533888 / 90-6353-388-8
 25 x 18 x 3 cm / 560 pag. / 1321 gram
 Gebonden
Druk:1e druk 2002
NUR:701 - Bijbels
Trefwoorden:Kinderbijbels, Bijbel, Kinderen
Leeftijdscategorie:9 t/m 13 jaar
Leverbaarheid:In herdruk, u kunt nu reserveren


'De Bijbel voor jullie' is een vervolg op 'De Bijbel voor Jou' en is geschikt voor kinderen in de leeftijd van ca. 9 tot 13 jaar. Beide boeken zijn ook uitermate geschikte hulpmiddelen in het basisonderwijs, in zondagsschoolwerk, kindernevendi

Lees verder...BESTELFORMULIER

Bestelformulier "De Bijbel voor jullie"
Bent u een Nieuwe klant of een Bestaande klant
Nieuwe klant
Indien u een nieuwe klant bij Postorderboekhandel bent vul dan hieronder uw gegevens in.
Aanhef
Voorletters
Achternaam
Bedrijfsnaam (Indien van toepassing)
Adres
Nr.
Postcode
Plaats
Land
Telefoonnummer
E-mail adres
Giro- of bankrekeningnummer
Ik wil de algemene nieuwsbrief van Postorderboekhandel ontvangen
Bestaande klant
Indien u al eerder een bestelling bij Postorderboekhandel heeft geplaatst kunt u door het ingeven van uw klantnummer en postcode snel een bestelling plaatsen.
Klantnummer
Postcode
Klantnummer vergeten?
Deze kunt u opvragen via de klantenservice.

Ja, stuur mij: exempla(a)r(en) van het Boek "De Bijbel voor jullie".

Ik betaal per iDeal (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). De bestelling wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. iDeal is hét betaalsysteem als u gebruikt maakt van Internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING Bank, Rabobank, SNS Bank en Triodos bank.
iDeal logo
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 3,95 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling. Ik krijg een e-mail met daarin de werkelijke verzendkosten. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Alleen voor bedrijven, instellingen, kerken en scholen: Bestelling op rekening, uw gegevens worden gecontroleerd (+ € 3,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten)
Afwijkend afleveradres
Ja, ik wil een afwijkend afleveradres invoeren (LET OP: Dit geldt voor alle bestellingen!).


Eventuele opmerkingen: (Het plaatsen van een opmerking hieronder vertraagt uw bestelling)
  

Voor levering van De Bijbel voor jullie van J.H. Mulder-van Haeringen naar een adres buiten Nederland of België bereken wij het laagst mogelijke TNT Post tarief aan u door.
U krijgt een aparte bevestiging voor al uw bestellingen. Alle bestellingen binnen 60 minuten na uw eerste bestelling worden in één keer uitgevoerd en daarvoor betaalt u dus ook maar één keer de bijdrage in de verzendkosten. Heeft u meer tijd nodig dan 60 minuten dan kunt u dit in het commentaarscherm vermelden. We kunnen daar dan rekening mee houden.
Voor uw andere bestellingen hoeft u alleen nog maar uw klantnummer en uw postcode in te voeren.
Bent u op zoek naar andere boeken? Bij Postorderboekhandel bent u op het juiste adres!

BESCHRIJVING

Beschrijving De Bijbel voor jullie van J.H. Mulder-van Haeringen:

'De Bijbel voor jullie' is een vervolg op 'De Bijbel voor Jou' en is geschikt voor kinderen in de leeftijd van ca. 9 tot 13 jaar. Beide boeken zijn ook uitermate geschikte hulpmiddelen in het basisonderwijs, in zondagsschoolwerk, kindernevendiensten, kinderclubs en tienerwerk.

 

Ouders kunnen 'De Bijbel voor Jullie' aan hun kinderen voorlezen; kinderen kunnen dit boek zelf lezen. Opnieuw of voor de eerste keer ontdekken we dan hoe geweldig God is. De keuze voor Hém is de enige goede keus.

De tekst werd geschreven door J.H. Mulder-van Haeringen. Van haar hand verscheen eerder 'De Bijbel voor Jou'. Zij vertelt de geschiedenissen uit de Bijbel met haar eigen woorden en blijft daarbij heel dicht bij de oorspronkelijke bijbeltekst. Op een unieke manier worden bekende en ook veel onbekende geschiedenissen naverteld.

De illustraties zijn gemaakt door Thomas van Oostrum. Hij heeft de gave om op een originele en boeiende manier het bijbelverhaal beeldend voor te stellen. Zijn illustraties geven je het gevoel dat je er zelf bij betrokken bent.

'De Bijbel voor Jullie' is een nauwkeurige navertelling van bekende en onbekende bijbelse geschiedenissen. Een groot deel van de Bijbel wordt behandeld. Maar niet in precies dezelfde volgorde als de Bijbel. En ook in eenvoudiger taal.
De levensverhalen van veel bekende personen uit de Bijbel worden beschreven vanuit een bepaalde gezichtshoek: het maken van keuzes. Kiezen ze vóór of tegen God? En wat zijn de gevolgen van hun keuze? Er zijn diepe sporen getrokken door de wereldgeschiedenis vanwege de keuze van één mens. Ook wij moeten telkens kiezen, in kleine dingen en grote dingen.
De levensverhalen van mensen in de Bijbel zijn voorbeelden voor ons. Dit staat in Romeinen vijftien, vers 4. Soms doe je het fout. Dit is met de uit de Bijbel besproken personen net zo. Gelukkig hebben wij, net als zij, een machtige God. Hij wil ons altijd leiden en helpen bij het maken van onze keuze. De God van Adam en Noach, van Abraham, Izak en Jakob, van David en Salomo, van Daniël en Esther, van Petrus en Johannes, van Lucas en Paulus, is ook onze God. Hij is de Schepper van de hemel en de aarde en blijft dat tot in eeuwigheid.
In 'De Bijbel voor Jullie' worden levensgeschiedenissen van negenentwintig personen van het Oude Testament in tijdsvolgorde behandeld. Het begint bij Adam en Eva en eindigt in dit boek bij Nehemia. Dit is dan in de tijdslijn het einde van het Oude Testament. Soms raken de levens van mensen in de Bijbel elkaar. Denk maar aan Saul en David. In deze gevallen staan beide personen in het middelpunt, maar in het ene verhaal wordt Saul beschreven als de figuur om wie alles draait en in het andere is het David.
Het Nieuwe Testament zit anders in elkaar. In ieder verhaal staat Jezus, Gods Zoon, centraal: alles gaat om Hem. De eenenzestig personen die hier beschreven worden, staan allemaal in verbinding met de Here Jezus. Deze mensen hebben - de één vroeg, de ander laat - allemaal een keuze gemaakt ten opzichte van de Here Jezus. Vóór of tegen Hem. De gevolgen blijken in het verhaal.

Ook verkrijgbaar  De Bijbel Voor Jou 9789086010905

 Boek van de maand: Dwars door de Duisternis van Johan van Breugel.

RECENSIES

Bron: De Christen, 18 september 2002 Recensie door Janna de Zwart

De Bijbel voor jullie is een nauwkeurige navertelling van bekende en onbekende bijbelse geschiedenissen. Het gaat over het leven van bijna honderd personen. Mensen uit het Oude Testament die in heel verschillende tijden geleefd hebben, en mensen uit het Nieuwe Testament die allemaal in contact kwamen met de Here Jezus. In deze kinderbijbel wordt een groot deel van de Bijbel behandeld, maar niet precies in dezelfde volgorde als in de Bijbel. Alle verhalen worden beschreven vanuit een bepaalde gezichtshoek: het maken van keuzes. Kiezen ze vóór of tegen God? En wat zijn de gevolgen van hun keuze? De levensverhalen van mensen uit de Bijbel zijn voorbeelden voor ons. De tekst is helder en eenvoudig, zonder kinderachtig te zijn. De illustraties voegen toe aan het verhaal en zullen oudere kinderen zeker aanspreken. Heel handig is de tijdbalk die boven aan ieder hoofdstuk is afgedrukt, zodat direct duidelijk is in welke periode het verhaal zich afspeelt. Extra tekst - geplaatst tussen twee gele blokjes - geeft achtergrondinformatie of extra uitleg. Het boek is in groot formaat en stevig gebonden. Een hele mooie kinderbijbel met goede vertellingen die dichtbij de tekst van de Bijbel blijven. 'De Bijbel voor jullie' is een vervolg op 'De Bijbel voor jou' en is geschikt voor kinderen vanaf ca. 9 jaar. Ook heel goed te gebruiken op de zondagsschool of bij de jonge jeugd.

Voor De Bijbel voor jullie zijn nog geen recensies aanwezig. Vul hiertoe het formulier hieronder volledig in.

Plaats recensie over De Bijbel voor jullie van J.H. Mulder-van Haeringen

Voeg uw eigen recensie toe.
Wilt u De Bijbel voor jullie aanbevelen aan anderen?
(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Om misbruik te voorkomen moet u een geldig emailadres opgeven en wordt uw IP-adres opgeslagen.
Naam:
E-mail:
Recensie:
Verificatie:*
 

MAIL A FRIEND

Beveel De Bijbel voor jullie van J.H. Mulder-van Haeringen aan iemand anders aan

(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Uw naam:*
Uw e-mailadres:*
Naam ontvanger:*
E-mailadres ontvanger:*
Bericht:*
Verificatiecode:*
  (alle velden zijn verplicht)

DISCUSSIE OP FACEBOOK