Doelgerichte Gemeente

met hart voor God en hart voor mensen

Auteur: Dr. Rick Warren

Doelgerichte Gemeente
 
Prijs: € 9,95
Uitgever:Uitgeverij Medema, Vaassen
Medium:Boek
EAN:9789063534066
ISBN:906353406X / 90-6353-406-X
 20 x 13 x 2 cm / 400 pag.
 Paperback
Druk:1e druk 2003
NUR:707 - Geloofsopbouw
Trefwoorden:Gemeenteopbouw, Gemeentegroei
Leverbaarheid:Leverbaar


De vijf nieuwtestamentische doeleinden voor �w kerk of gemeente

Lees verder...BESTELFORMULIER

Bestelformulier "Doelgerichte Gemeente"
Bent u een Nieuwe klant of een Bestaande klant
Nieuwe klant
Indien u een nieuwe klant bij Postorderboekhandel bent vul dan hieronder uw gegevens in.
Aanhef
Voorletters
Achternaam
Bedrijfsnaam (Indien van toepassing)
Adres
Nr.
Postcode
Plaats
Land
Telefoonnummer
E-mail adres
Giro- of bankrekeningnummer
Ik wil de algemene nieuwsbrief van Postorderboekhandel ontvangen
Bestaande klant
Indien u al eerder een bestelling bij Postorderboekhandel heeft geplaatst kunt u door het ingeven van uw klantnummer en postcode snel een bestelling plaatsen.
Klantnummer
Postcode
Klantnummer vergeten?
Deze kunt u opvragen via de klantenservice.

Ja, stuur mij: exempla(a)r(en) van het Boek "Doelgerichte Gemeente".

Ik betaal per iDeal (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). De bestelling wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. iDeal is hét betaalsysteem als u gebruikt maakt van Internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING Bank, Rabobank, SNS Bank en Triodos bank.
iDeal logo
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 3,95 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling. Ik krijg een e-mail met daarin de werkelijke verzendkosten. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Alleen voor bedrijven, instellingen, kerken en scholen: Bestelling op rekening, uw gegevens worden gecontroleerd (+ € 3,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten)
Afwijkend afleveradres
Ja, ik wil een afwijkend afleveradres invoeren (LET OP: Dit geldt voor alle bestellingen!).


Eventuele opmerkingen: (Het plaatsen van een opmerking hieronder vertraagt uw bestelling)
  

Voor levering van Doelgerichte Gemeente van Dr. Rick Warren naar een adres buiten Nederland of België bereken wij het laagst mogelijke TNT Post tarief aan u door.
U krijgt een aparte bevestiging voor al uw bestellingen. Alle bestellingen binnen 60 minuten na uw eerste bestelling worden in één keer uitgevoerd en daarvoor betaalt u dus ook maar één keer de bijdrage in de verzendkosten. Heeft u meer tijd nodig dan 60 minuten dan kunt u dit in het commentaarscherm vermelden. We kunnen daar dan rekening mee houden.
Voor uw andere bestellingen hoeft u alleen nog maar uw klantnummer en uw postcode in te voeren.
Bent u op zoek naar andere boeken? Bij Postorderboekhandel bent u op het juiste adres!

BESCHRIJVING

Beschrijving Doelgerichte Gemeente van Dr. Rick Warren:

Wat is de drijvende kracht in úw kerk of gemeente? Dat kan van alles zijn: traditie, geld, programma's, persoonlijkheden, gebeurtenissen, gebouwen, zoekers.
Rick Warren heeft de vaste overtuiging dat een gemeente doelgericht moet zijn, geconcentreerd op de vijf nieuwtestamentische doeleinden die onze Heer Zelf aan zijn Gemeente gegeven heeft. Het Grote Gebod en de Grote Opdracht hebben niets van hun geldigheid verloren.

 

'Het gaat er in de eerste plaats om dat een gemeente gezond is, en pas dan dat een gemeente groeit,' zegt Rick Warren. 'Als uw gemeente gezond is, komt de groei vanzelf. Gezonde, voortdurende groei is het resultaat van een bijbels evenwicht in de vijf doelstellingen van de gemeente.'

Rick Warren heeft het geheim van de Doelgerichte Gemeente zelf ontdekt, beproefd en de kracht ervan ervaren. Saddleback Church in het zuiden van Californië is van één familie gegroeid tot tienduizend bezoekers, terwijl er tientallen kerken vanuit Saddleback zijn gestart.

Dit is niet een Amerikaans succesverhaal met een nieuw 'merk' voor een kerk. Waarom werken deze principes in allerlei soorten van gemeenten (baptisten, reformatorische kerken, pinkstergemeenten, evangelische groepen, enzovoorts) zo goed? Gewoon: omdat het basis-bijbelse principes zijn.

Een doelgerichte gemeente zet zich er ten volle voor in om alle vijf taken te vervullen die Christus zijn gemeente heeft opgedragen:

1. Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart
2. Heb uw naaste lief als uzelf
3. Ga en maak discipelen
4. Doop hen
5. Leer hen de geboden te onderhouden

De doelstelling: mensen tot Jezus leiden en hen bij Gods gezin voegen, hen helpen tot volwassenheid te komen en zo op Christus te lijken, en hen toe te rusten voor hun bediening in de gemeente en hun levensmissie in de wereld, om zodoende Gods naam groot te maken.
Hoog op de New York Times bestsellerslist staan momenteel enkele christelijke boeken. Twee ervan zijn geschreven door Rick Warren, de oprichter en voorganger van Saddleback Church in Orange County, California. De titels: Purpose Driven Church en Purpose Driven Life. Het eerste van de beide boeken verschijnt in ons land dit voorjaar, bij Uitgeverij Medema in Vaassen. Het tweede is gepland rond de jaarwisseling. Aan de uitgave ging intensief overleg vooraf met het Evangelisch Werkverband, Agapè Gemeenteopbouw en leiders van verschillende kerken.

Dit boek: 'Doelgerichte Gemeente' is de Nederlandse editie van 'Purpose Driven Church: Growing Without Compromising Your Message and Mission'. Het vervolg op dit boek is 'Purpose Driven Life', dat in het Nederlands zal verschijnen onder de titel 'Doelgericht Leven'. Van de Amerikaanse edities van beide boeken zijn ruim twee miljoen exemplaren gedrukt.
Het initiatief voor de Nederlandse editie is ondersteund door een voorbereidende groep met vertegenwoordigers uit allerlei kerken en kringen, vanuit velerlei achtergrond.

Dr. Rick Warren is de voorganger van Saddleback Church, Lake Forest, Orange County, in Zuid-Californië.

In een eenvoudige, maar doordachte en zeer inspirerende stijl weet Rick Warren leiders van kerken en gemeenten enthousiast te maken. Niet door een keuze voor of tegen bepaalde theologische modellen van gemeenteopbouw, maar door eenvoudigweg te vertellen wat hij gedaan heeft in zijn gemeente en waarom hij het zo gedaan heeft. Het gaat over doelstellingen, doelgroepen en een daarbij passende organisatie en leiderschapsstijl.

Ook verkrijgbaar:Boek van de maand: Dwars door de Duisternis van Johan van Breugel.

RECENSIES

"Een helder, overzichtelijk en inspirerend boek"
Bron: Nederlandse Bibliotheekdienst, 25 juli 2003, drs. J. Wilts

Een helder, overzichtelijk en inspirerend boek voor evangelische gemeenten die met deze doelstellingen kunnen werken en aan kunnen passen aan de Nederlandse maatschappelijke verhoudingen.

Voor Doelgerichte Gemeente zijn nog geen recensies aanwezig. Vul hiertoe het formulier hieronder volledig in.

Plaats recensie over Doelgerichte Gemeente van Dr. Rick Warren

Voeg uw eigen recensie toe.
Wilt u Doelgerichte Gemeente aanbevelen aan anderen?
(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Om misbruik te voorkomen moet u een geldig emailadres opgeven en wordt uw IP-adres opgeslagen.
Naam:
E-mail:
Recensie:
Verificatie:*
 

MAIL A FRIEND

Beveel Doelgerichte Gemeente van Dr. Rick Warren aan iemand anders aan

(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Uw naam:*
Uw e-mailadres:*
Naam ontvanger:*
E-mailadres ontvanger:*
Bericht:*
Verificatiecode:*
  (alle velden zijn verplicht)

DISCUSSIE OP FACEBOOK