Ontwikkeling of ontwerp

bewijs van doelbewust ontwerp en toegevoegde schoonheid in de natuur

Auteur: Stuart Burgess

Ontwikkeling of ontwerp
 
Prijs: € 14,95
Uitgever:Uitgeverij Medema, Vaassen
Medium:Boek
EAN:9789063534172
ISBN:9063534175 / 90-6353-417-5
 24 x 17 x 2 cm / 192 pag. / 384 gram
 Paperback
Druk:1e druk 2003
NUR:700 - Theologie algemeen
Trefwoorden:Cadeau artikelen, Christelijk geloof, Evolutie
Leeftijdscategorie:Volwassenen
Leverbaarheid:1 - 3 dagen


in helder verstaanbare taal de complexiteit en schoonheid van levende schepselen om ons heen

Lees verder...BESTELFORMULIER

Bestelformulier "Ontwikkeling of ontwerp"
Bent u een Nieuwe klant of een Bestaande klant
Nieuwe klant
Indien u een nieuwe klant bij Postorderboekhandel bent vul dan hieronder uw gegevens in.
Aanhef
Voorletters
Achternaam
Bedrijfsnaam (Indien van toepassing)
Adres
Nr.
Postcode
Plaats
Land
Telefoonnummer
E-mail adres
Giro- of bankrekeningnummer
Ik wil de algemene nieuwsbrief van Postorderboekhandel ontvangen
Bestaande klant
Indien u al eerder een bestelling bij Postorderboekhandel heeft geplaatst kunt u door het ingeven van uw klantnummer en postcode snel een bestelling plaatsen.
Klantnummer
Postcode
Klantnummer vergeten?
Deze kunt u opvragen via de klantenservice.

Ja, stuur mij: exempla(a)r(en) van het Boek "Ontwikkeling of ontwerp".

Ik betaal per iDeal (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). De bestelling wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. iDeal is hét betaalsysteem als u gebruikt maakt van Internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING Bank, Rabobank, SNS Bank en Triodos bank.
iDeal logo
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 3,95 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling. Ik krijg een e-mail met daarin de werkelijke verzendkosten. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Alleen voor bedrijven, instellingen, kerken en scholen: Bestelling op rekening, uw gegevens worden gecontroleerd (+ € 3,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten)
Afwijkend afleveradres
Ja, ik wil een afwijkend afleveradres invoeren (LET OP: Dit geldt voor alle bestellingen!).


Eventuele opmerkingen: (Het plaatsen van een opmerking hieronder vertraagt uw bestelling)
  

Voor levering van Ontwikkeling of ontwerp van Stuart Burgess naar een adres buiten Nederland of België bereken wij het laagst mogelijke TNT Post tarief aan u door.
U krijgt een aparte bevestiging voor al uw bestellingen. Alle bestellingen binnen 60 minuten na uw eerste bestelling worden in één keer uitgevoerd en daarvoor betaalt u dus ook maar één keer de bijdrage in de verzendkosten. Heeft u meer tijd nodig dan 60 minuten dan kunt u dit in het commentaarscherm vermelden. We kunnen daar dan rekening mee houden.
Voor uw andere bestellingen hoeft u alleen nog maar uw klantnummer en uw postcode in te voeren.
Bent u op zoek naar andere boeken? Bij Postorderboekhandel bent u op het juiste adres!

BESCHRIJVING

Beschrijving Ontwikkeling of ontwerp van Stuart Burgess:

Dit boek is verfrissend eenvoudig. Dr. Stuart Burgess schrijft in helder verstaanbare taal over de complexiteit en schoonheid van levende schepselen om ons heen. Vanuit zijn wetenschappelijke ervaring en inzicht toont hij aan dat de samenhang van mechanismen alleen te begrijpen is als we inzien dat levende schepselen, net als auto's en vliegtuigen, door Iemand ontworpen zijn. God heeft op de schepping zijn garantiebewijs gedrukt, en dit argument wordt op briljante wijze door dr. Stuart Burgess uiteengezet.

 

Het is voor mij een groot plezier om een voorwoord te schrijven voor dit uitstekende boek Ontwikkeling of ontwerp. Dr. Burgess is door zijn ervaring met de verschillende aspecten van 'ontwerp in de technologie' zeer goed in staat om zijn ervaring in te brengen betreffende het onderwerp 'ontwerp in de natuur'. Ik heb altijd betoogd dat het bewijs van ontwerp in de natuur iedere theorie over evolutie onhoudbaar maakt en dit boek, in het bijzonder de overwegingen betreffende 'volledig optimaal ontwerp', is een sterke bevestiging van deze bewering.
Ik herinner mij nog goed dat toen ik nog student zoölogie was, ik gedurende een zoölogische cursus geconfronteerd werd met de evolutieleer en dat dit leidde tot een conflict in mijn denken, totdat ik een bijbelse waarheid herontdekte: 'Door het geloof verstaan wij dat de wereld door het woord Gods tot stand gebracht is' Hebreeën 11:3). Dit hielp mij in die tijd, maar later, nadat ik mij in de filosofie verdiept had en na een leven van experimenteel onderzoek, realiseerde ik mij dat 'christelijk geloof' geen 'sprong in het duister' is maar gebaseerd is op daadwerkelijk bewijs. De tweede hoofdwet van de thermodynamica bijvoorbeeld, het verval van radioactieve moleculen en de onmogelijkheid dat complexe structuren in het planten- en het dierenrijk door duizenden kleine graduele stapjes van telkens toenemende complexiteit gedurende miljoenen jaren zouden zijn voortgebracht, pleitte tegen de evolutietheorie.
Evolutie is een door mensen bedachte 'theorie' die de oorsprong en de continuïteit van het leven op deze planeet verklaart zonder verwijzing naar een Schepper. Sir Julian Huxley bijvoorbeeld schrijft in Evolutie: een moderne synthese het volgende: 'Moderne wetenschap moet een einde maken aan aparte schepping of goddelijke leiding.' Waarom eigenlijk? Wetenschap kan, door haar consequente uitsluiting van vragen naar een uiteindelijke oorzaak en bestemming, op grond van haar conclusies nooit beweren dat zij de enige manier van begrijpen van menselijke ervaring en kennis is. Iedere theorie moet de 'hele mens' omvatten, inclusief gevoelens, emotie, plezier, schoonheid, normen, motieven, uiteindelijke oorzaak en bestemming en, niet het minst, het leven na de dood. Het is mijn vaste overtuiging dat het christelijk geloof geen onnozele gedachte is, maar een werkelijkheid gebaseerd op ervaring die niet tot andere conclusies kan leiden. Het is mijn eerlijke wens en gebed dat dit boek de lezers tot dezelfde conclusie zal brengen.Boek van de maand: Dwars door de Duisternis van Johan van Breugel.

RECENSIES

Bron: Van alle planken, 23 maart 2004 Recensie door P. Kaptein

Een reeks sterke argumenten tegen de evolutietheorie en voor de leer van de schepping. 'Volgens de evolutietheorie en voor de leer van de schepping'. Volgens de evolutietheorie zal het heelal over een periode van miljarden jaren langzaam vervallen, door ineen te vallen tot een bal van energie of door eenvoudig af te koelen. Een meer deprimerende toestand is nauwelijks denkbaar. De Bijbel leert echter dat God op korte termijn het huidige heelal zal vervangen door een nieuwe hemel en een nieuwe aarde (Jesaja 65:17). Een moedgevende analyse.

Voor Ontwikkeling of ontwerp zijn nog geen recensies aanwezig. Vul hiertoe het formulier hieronder volledig in.

Plaats recensie over Ontwikkeling of ontwerp van Stuart Burgess

Voeg uw eigen recensie toe.
Wilt u Ontwikkeling of ontwerp aanbevelen aan anderen?
(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Om misbruik te voorkomen moet u een geldig emailadres opgeven en wordt uw IP-adres opgeslagen.
Naam:
E-mail:
Recensie:
Verificatie:*
 

MAIL A FRIEND

Beveel Ontwikkeling of ontwerp van Stuart Burgess aan iemand anders aan

(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Uw naam:*
Uw e-mailadres:*
Naam ontvanger:*
E-mailadres ontvanger:*
Bericht:*
Verificatiecode:*
  (alle velden zijn verplicht)

DISCUSSIE OP FACEBOOK