Allahu Akbar

De radicale Islamitische Jihad begrijpen

Auteur: Diederik Saure

Allahu Akbar
  
Prijs: € 18,95
Uitgever:Uitgeverij Excellent Publish, Nederland
Medium:Boek
EAN:9789089250018
 Paperback
Leeftijdscategorie:Volwassenen
Leverbaarheid:Verschijnt waarschijnlijk niet.


Allahu Akbar! is een compleet en schokkend overzicht van de internationale Islamitische Jihad.

Lees verder...BESCHRIJVING

Beschrijving Allahu Akbar van Diederik Saure:

Ooit zal de periode waarin wij momenteel leven, als één periode de geschiedenisboeken ingaan. Een periode waarin beschavingen met elkaar botste en waarin geloven werden misbruikt om hogere doelen na te streven. Een periode van angst, maar ook van patriotisme.

‘Allahu Akbar!’ is geen ‘standaard’ boek over Al-Qaida. Het is een schokkend relaas over de ware toedracht achter de strijd van fanatieke extremistische Islamitische strijders tegen het Westen. Het is een uitgebreid overzicht van de achterliggende idealogie, de werkelijke doelstellingen en de huidige stand van zaken. Het boek geeft ondermeer antwoord op de vraag waar Osama Bin Laden zich momenteel bevind en het laat zien wat de planning van Al-Qaida is tot het jaar 2020.

De schrijver laat zien wat één van de eerstvolgende grote aanslagen in Amerika gaat zijn en dat Osama Bin Laden miljoenen Dollars heeft ontvangen van de Chinese regering. Dat Bin Laden en zijn tweede man Ayman Al-Zawahiri worden aangestuurd door een derde persoon die tot nu toe vrijwel buiten beeld is gebleven en wat de precieze rol van de Islamitische Republiek Iran is in dit geheel.

Aan de hand van gesprekken met tientallen onderzoekers en journalisten is het gelukt een totaalbeeld te creeëren waarbij het voor de lezer uiteindelijk mogelijk is de radicale Islamitische Jihad te overzien. De schrijver had ook tientallen gesprekken met radicale strijders, veelal uit Irak en Afganistan, maar ook uit Nederland en Marokko, om zodoende

de achterliggende idealogie te begrijpen. Zeldzame rechtstreekse contacten die uniek zijn voor Nederlandse onderzoeksbegrippen.

Waar staat Nederland in dit geheel? Wat kunnen wij hier nog gaan verwachten? Hoeveel radicalen lopen hier rond? Welke groeperingen zijn hier actief en wat doet de overheid om ons te beschermen? Ook die vragen zullen in het boek worden beantwoord.

’Allahu Akbar!’ is niet geschreven om angst te zaaien, eerder om een reeël beeld te scheppen over de werkelijke stand van zaken. De problematiek rondom de radicale Islam is een probleem van tijdelijke aard, welke als we realistisch zijn, voorlopig nog niet afgelopen zal zijn.

In drie delen, 12 hoofdstukken, tracht ik u een goed beeld te geven van de situatie zoals hij is. Gebaseerd op jarenlang onderzoek en de nuchtere feiten. ‘Allahu Akbar!’ is een compleet en schokkend overzicht van de internationale Islamitische Jihad voor iedereen die de achterliggende gedachte wil kunnen begrijpen.

Over Diederik Saure

Diederik Saure (pseudoniem) is een Nederlandse onderzoeker op het gebied van de radicale Islam. Hij is al enkele jaren actief voor diverse onderzoekscentra, media en (semi-) overheden en heeft een duidelijk onderbouwde en open visie betreffende de radicale Islam. Het boek ‘Allahu Akbar!’ is zijn eerste openbare werk.Boek van de maand: Dwars door de Duisternis van Johan van Breugel.

RECENSIES

Voor Allahu Akbar zijn nog geen recensies aanwezig. Vul hiertoe het formulier hieronder volledig in.

Plaats recensie over Allahu Akbar van Diederik Saure

Voeg uw eigen recensie toe.
Wilt u Allahu Akbar aanbevelen aan anderen?
(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Om misbruik te voorkomen moet u een geldig emailadres opgeven en wordt uw IP-adres opgeslagen.
Naam:
E-mail:
Recensie:
Verificatie:*
 

MAIL A FRIEND

Beveel Allahu Akbar van Diederik Saure aan iemand anders aan

(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Uw naam:*
Uw e-mailadres:*
Naam ontvanger:*
E-mailadres ontvanger:*
Bericht:*
Verificatiecode:*
  (alle velden zijn verplicht)

DISCUSSIE OP FACEBOOK