Waarheid en recht

Pakket

Auteur: Craig Parshall

Waarheid en recht
  
Prijs: € 15,00
Uitgever:Uitgeverij Jongbloed, Heerenveen
Medium:Boek
EAN:9789099900620
 Paperback
Druk:1e druk 2011
NUR:332 - Thriller / 301 - Literaire roman, novelle
Trefwoorden:Rockster, Werkelijkheid, Televisiejournalist, Bedreiging, Dood, Roman, Novelle
Leverbaarheid:Uitverkocht - Niet meer leverbaar


Pakket van 4 boeken!

Lees verder...BESCHRIJVING

Beschrijving Waarheid en recht van Craig Parshall:

Omschrijving Levend bewijs:

De waarheid is altijd de enige verdediging in een smaadproces.

Will Chambers is een getalenteerd strafpleiter, maar de dagen van zijn carrière lijken geteld. Hij is depressief, heeft een drankprobleem en wordt ontslagen. Op dat moment krijgt hij bezoek van Angus MacCameron, een dominee die wordt beschuldigd van smaad. Hij smeekt Chambers om voor hem te pleiten.

De beschuldigingen die tegen MacCameron zijn ingebracht, bedreigen het levenswerk van de predikant, maar ook de fundamenten van het christendom. Diep in zijn - ongelovige - hart wil Chambers niets liever dan het verzoek afwijzen, maar hij kan geen weerstand bieden aan de smeekbedes van de predikant; en al helemaal niet aan diens aantrekkelijke dochter Fiona. Bovendien heeft hij zo de kans om de degens te kruisen met de invloedrijke openbaar aanklager J-Fox Sherman.

Al snel zit Chambers tot over zijn oren in een samenzwering, waarbij hij te maken krijgt met terrorisme, gekonkel op het hoogste regeringsniveau en een adembenemend juridisch steekspel.

Omschrijving Onder Toezicht:

'Waar is Mary Sue Fellows? Waar is Joshua Fellows?'blafte rechter Mason. Hij glimlachte niet langer vriendelijk en warm; zijn gezicht was inmiddels rood van kwaadheid.

Mary Sue Fellows, een jonge christen uit een klein dorp in Georgia, wordt beschuldigd van kindermishandeling. Wanneer de kinderbescherming aan haar deur klopt slaat ze met haar zoontje op de vlucht.

Vanuit een bijzondere schuilplaats roept ze wanhopig de hulp in van advocaat Will Chambers. Aarzelend neemt hij haar verdediging op zich, maar het duurt niet lang of hij raakt verstrikt in een wirwar van dorpsgeheimen en regelrechte corruptie.

Er begint een krachtmeting tussen een vernietigend overheidssysteem dat erop uit lijkt te zijn Mary Sue Fellows te vernietign en Will Chambers, die ondertussen wanhopig probeert de relatie met zijn vriendin Fiona in stand te houden.

Omschrijving Ontbrekend bewijs:

Dit is een nieuw deel van de juridische serie ‘Waarheid en recht’, waarin het leven en werk van advocaat Will Chambers centraal staan. Dit keer moet Chambers zich buigen over een bijzondere zaak: onenigheid over het eigendomsrecht van een eiland.
Het eiland was eeuwen geleden in handen van Isaac Joppa, die in 1700 werd berecht voor desertie en piraterij. Zijn verre nazaat, dominee Jonathan Joppa, kan nu aanspraak maken op het eigendom – maar pas als hij weet te bewijzen dat zijn voorvader Isaac ten onrechte veroordeeld was.
De advocaat en zijn cliënt proberen het leven en sterven van Isaac zo goed mogelijk te reconstrueren, maar worden daarbij tegengewerkt door een gevaarlijke heerschap dat hele andere plannen met het eiland heeft ...

Omschrijving Laatste Oordeel:

Dit is het laatste deel van de juridische romanserie ‘Waarheid en recht’. Advocaat Will Chambers krijgt te maken met een bijzondere zaak als hij Gilead ontmoet, een tot het christendom bekeerde moslim. Gilead voelt zich een man met een speciale roeping tot evangeliseren. Op het moment dat Will met hem in aanraking komt, heeft Gilead net op een moslimbijeenkomst de toespraak van een sjeik verstoord. Hij wordt vrijgesproken, maar veroorzaakt al snel daarna weer problemen door in Caïro op straat te prediken.

Will Chambers is niet de enige die Gilead in de gaten houdt. Een mysterieuze religieuze groepering die zichzelf de Ridders van de Tempelberg noemt, denkt dat hij ‘de laatste kalief’ is, een soort messias. Wanneer Gilead vlakbij de Tempelberg preekt over de wederkomst, zien de Ridders dit als een teken: dit is het moment om de islamitische heiligdommen op de Tempelberg te verwoesten!
Gilead is zich van geen kwaad bewust als de Ridders twee bommen ontsteken, en rent net als iedereen voor zijn leven. Bij de Gouden Poort wordt hij echter gearresteerd en door een speciaal Palestijns tribunaal gezien als aanstichter van dit drama. Hoewel van te voren al lijkt vast te staan dat het slechts kan uitdraaien op de terdoodveroordeling van Gilead, neemt Will Chambers de verdediging op zich.

 Boek van de maand: Dwars door de Duisternis van Johan van Breugel.

RECENSIES

Voor Waarheid en recht zijn nog geen recensies aanwezig. Vul hiertoe het formulier hieronder volledig in.

Plaats recensie over Waarheid en recht van Craig Parshall

Voeg uw eigen recensie toe.
Wilt u Waarheid en recht aanbevelen aan anderen?
(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Om misbruik te voorkomen moet u een geldig emailadres opgeven en wordt uw IP-adres opgeslagen.
Naam:
E-mail:
Recensie:
Verificatie:*
 

MAIL A FRIEND

Beveel Waarheid en recht van Craig Parshall aan iemand anders aan

(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Uw naam:*
Uw e-mailadres:*
Naam ontvanger:*
E-mailadres ontvanger:*
Bericht:*
Verificatiecode:*
  (alle velden zijn verplicht)

DISCUSSIE OP FACEBOOK