The Passion of the Christ DVD

De laatste twaalf uren van het leven van Jezus Christus en zijn strijd tegen de verzoeking.

Auteur: DVD

The Passion of the Christ DVD
 
Prijs: € 9,90
Uitgever:Sabra Muziek, Harderwijk
Medium:DVD
Code:V3901
 19 x 13 x 1 cm / 120 gram
 DVD-box
Druk:1e druk 2004
NUR:054 - Speelfilm (dvd) / 402 - Waargebeurde verhalen
Trefwoorden:Jezus Christus, Passion, The Passion, Kruisiging, Pasen 2015, Laatste avondmaal, Olijventuin, Getsemane, Satan, Judas Iskariot, Jeruzalem, Pilatus, Golgotha
Leeftijdscategorie:Jongeren
Leverbaarheid:Uitverkocht - Niet meer leverbaar


The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth.

Lees verder...

 


BESCHRIJVING

Beschrijving The Passion of the Christ DVD van DVD:

The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de aanvechtingen van Satan. Verraden door zijn leerling Judas Iskariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem, waar de leiders van de Farizeeën hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen. Jezus moet voor Pilatus verschijnen, de Romeinse gouverneur van Palestina. Pilatus krijgt de beschuldigingen van de Farizeeën te horen. Omdat hij zich bewust is van het risico van een hoogoplopend politiek conflict richt Pilatus zich tot Koning Herodes. Herodes stuurt Jezus terug naar Pilatus en die legt de beslissing neer bij het volk, dat mag kiezen tussen Jezus en de crimineel Barrabas. De menigte kiest ervoor Barrabas vrij te laten en Jezus tot de dood te veroordelen.

 

Jezus wordt overgedragen aan de Romeinse soldaten en wordt vervolgens gegeseld. Onherkenbaar door de mishandelingen wordt hij voor Pilatus gebracht, die hem opnieuw aan het volk toont alsof hij wil zeggen: 'Is het nog niet genoeg zo?' Dat is het niet, en terwijl Pilatus zijn handen wast in onschuld, geeft hij zijn manschappen het bevel de wens van het volk uit te voeren.

Jezus zal worden gekruisigd. Maar eerst moet hij zijn kruis door de straten van Jeruzalem naar de berg Golgotha torsen. Op de berg wordt Jezus aan het kruis genageld en ondergaat hij zijn laatste verzoeking; de angst dat hij door zijn Vader in de steek is gelaten. Hij overwint zijn angst en zegt dan: "Vader, in uw handen leg ik mijn geest."

Op het moment dat hij sterft neemt de natuur de overhand. Er vindt een hevige aardbeving plaats, die ook de tempel beschadigt en het gordijn (voorhangsel) naar het heiligste vertrek doormidden doet scheuren. Het is dan, midden op de dag, al drie uur lang donker. Als de rust is weergekeerd, halen volgelingen van Jezus zijn lichaam van het kruis en leggen het in een rotsgraf. De film eindigt met de opstanding van Jezus uit de dood.Boek van de maand: Dwars door de Duisternis van Johan van Breugel.

TRACKLIST

Er is geen tracklist aanwezig voor The Passion of the Christ DVD van DVD.

RECENSIES

Voor The Passion of the Christ DVD zijn nog geen recensies aanwezig. Vul hiertoe het formulier hieronder volledig in.

Plaats recensie over The Passion of the Christ DVD van DVD

Voeg uw eigen recensie toe.
Wilt u The Passion of the Christ DVD aanbevelen aan anderen?
(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Om misbruik te voorkomen moet u een geldig emailadres opgeven en wordt uw IP-adres opgeslagen.
Naam:
E-mail:
Recensie:
Verificatie:*
 

MAIL A FRIEND

Beveel The Passion of the Christ DVD van DVD aan iemand anders aan

(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Uw naam:*
Uw e-mailadres:*
Naam ontvanger:*
E-mailadres ontvanger:*
Bericht:*
Verificatiecode:*
  (alle velden zijn verplicht)

DISCUSSIE OP FACEBOOK