Final Solution

Living for the truth will cost you... everything

Auteur: Cristóbal Krusen

Final Solution
 
Prijs: € 7,99
Uitgever:Sabra Muziek, Harderwijk
Medium:DVD
Code:V3903
 DVD-box
Druk:1e druk 2004
NUR:054 - Speelfilm (dvd)
Trefwoorden:Zuid-Afrika, Apartheid, Speelfilm
Leeftijdscategorie:Jongeren
Leverbaarheid:Kan langer duren


Speelfilm over de apartheid in Zuid-Afrika, een waargebeurd verhaal.

Lees verder...

 


BESTELFORMULIER

Bestelformulier "Final Solution"
Bent u een Nieuwe klant of een Bestaande klant
Nieuwe klant
Indien u een nieuwe klant bij Postorderboekhandel bent vul dan hieronder uw gegevens in.
Aanhef
Voorletters
Achternaam
Bedrijfsnaam (Indien van toepassing)
Adres
Nr.
Postcode
Plaats
Land
Telefoonnummer
E-mail adres
Giro- of bankrekeningnummer
Ik wil de algemene nieuwsbrief van Postorderboekhandel ontvangen
Bestaande klant
Indien u al eerder een bestelling bij Postorderboekhandel heeft geplaatst kunt u door het ingeven van uw klantnummer en postcode snel een bestelling plaatsen.
Klantnummer
Postcode
Klantnummer vergeten?
Deze kunt u opvragen via de klantenservice.

Ja, stuur mij: exempla(a)r(en) van de DVD "Final Solution".

Ik betaal per iDeal (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). De bestelling wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. iDeal is hét betaalsysteem als u gebruikt maakt van Internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING Bank, Rabobank, SNS Bank en Triodos bank.
iDeal logo
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 2,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling (+ € 3,95 bijdrage in de administratie- en verzendkosten). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Ik betaal per vooruitbetaling. Ik krijg een e-mail met daarin de werkelijke verzendkosten. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Alleen voor bedrijven, instellingen, kerken en scholen: Bestelling op rekening, uw gegevens worden gecontroleerd (+ € 3,50 bijdrage in de administratie- en verzendkosten)
Afwijkend afleveradres
Ja, ik wil een afwijkend afleveradres invoeren (LET OP: Dit geldt voor alle bestellingen!).


Eventuele opmerkingen: (Het plaatsen van een opmerking hieronder vertraagt uw bestelling)
  

Voor levering van Final Solution van Cristóbal Krusen naar een adres buiten Nederland of België bereken wij het laagst mogelijke TNT Post tarief aan u door.
U krijgt een aparte bevestiging voor al uw bestellingen. Alle bestellingen binnen 60 minuten na uw eerste bestelling worden in één keer uitgevoerd en daarvoor betaalt u dus ook maar één keer de bijdrage in de verzendkosten. Heeft u meer tijd nodig dan 60 minuten dan kunt u dit in het commentaarscherm vermelden. We kunnen daar dan rekening mee houden.
Voor uw andere bestellingen hoeft u alleen nog maar uw klantnummer en uw postcode in te voeren.
Bent u op zoek naar andere boeken? Bij Postorderboekhandel bent u op het juiste adres!

BESCHRIJVING

Beschrijving Final Solution van Cristóbal Krusen:

Een waar gebeurd verhaal

Gerrit Wolfaardt is een blanke Zuid-Afrikaan die zich hard maakt voor vrede tussen 'zwart en wit' in zijn land. Maar in 1993, vlak voor de eerste universele verkiezingen in Zuid-Afrika, neemt het geweld alleen maar toe. Op een bepaalde nacht, wanneer een paramilitaire blanke groepering een hit-and-run aanval uitvoert op een stad, stoten zij onverwachts op tegenstand van een ondergrondse groep zwarte verzetsstrijders.

Jan Kosthuizen, de leider van de paramilitaire groepering, vlucht naar een nabijgelegen kerk. Daar zijn tegelijkertijd Gerrit en zijn vrouw Celeste in de kerk aanwezig voor een interraciale bidstond. Als een boze menigte zich voor de kerk verzamelt voor een spontane lynchpartij, spreekt Gerrit de menigte toe, waarbij hij aangeeft dat ze eigenlijk hem moeten hebben, omdat hij degene is geweest die Jan getraind heeft om te haten en te moorden.

Als Gerrit de menigte overtuigd heeft om zijn verhaal aan te horen, vertelt hij hen over zijn persoonlijke ontwikkeling van racist naar vredestichter. Een van de eerste herinneringen uit zijn kindertijd is het verhaal van de 'moord' op zijn opa, die door een Brits vuurpeloton in de Boerenoorlog werd doodgeschoten. In zijn zoektocht naar identiteit als tiener wordt Gerrits voorbeeld Adolf Hitler. Hij leest Mein Kampf en ontwikkelt een 'final solution' voor het 'Swart Gevaar'. The Solution -zoals Hitlers versie voor de Joden- is genocide. En hij ontvangt steun van schofterige onderdelen van het Zuid-Afrikaanse leger om zijn plannen uit te voeren.

Degenen die Gerrit van zijn duivelse plannen wegtrekken zijn de jonge Celeste en dominee Peter Lekota, die hem vergeeft voor Gerrits poging tot moord. Die vergeving en de diepe overtuiging dat hij op weg is naar zijn eigen vernietiging, geven de aanleiding voor de dramatische ommekeer in Gerrits leven.

Maar Gerrits verhaal over zijn persoonlijke verandering wordt moeilijk geaccepteerd door de menigte. Onder hen is een jonge zwarte man, Moses Moremi, die door Gerrit vroeger bijna dood is geslagen. Moses is niet van plan Gerrit te vergeven en confronteert hem met het brute geweld uit het verleden.

Wat zal de uitkomst zijn? Sommigen beweren dat vrede en vergeving de oplossing zijn, niet specifiek in de zaak van Jan, maar wel met betrekking tot de Zuid-Afrikaanse natie en de wereld. Desondanks worden dit soort problemen over het algemeen niet binnen enkele dagen of uren opgelost. Zullen Gerrits smeekbeden voor vergeving deze dag overleven of resulteren ze in meer bloedvergieten, dat hem ook zijn leven kan kosten?Boek van de maand: Dwars door de Duisternis van Johan van Breugel.

TRACKLIST

Er is geen tracklist aanwezig voor Final Solution van Cristóbal Krusen.

RECENSIES

Voor Final Solution zijn nog geen recensies aanwezig. Vul hiertoe het formulier hieronder volledig in.

Plaats recensie over Final Solution van Cristóbal Krusen

Voeg uw eigen recensie toe.
Wilt u Final Solution aanbevelen aan anderen?
(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Om misbruik te voorkomen moet u een geldig emailadres opgeven en wordt uw IP-adres opgeslagen.
Naam:
E-mail:
Recensie:
Verificatie:*
 

MAIL A FRIEND

Beveel Final Solution van Cristóbal Krusen aan iemand anders aan

(Email- en internetadressen in de tekst zijn niet toegestaan en worden verwijderd)
Uw naam:*
Uw e-mailadres:*
Naam ontvanger:*
E-mailadres ontvanger:*
Bericht:*
Verificatiecode:*
  (alle velden zijn verplicht)

DISCUSSIE OP FACEBOOK